fbpx

Ce pedepse risca congresmanul SUA care a cheltuit banii de campanie pe jocuri video

Ce pedepse risca congresmanul SUA care a cheltuit banii de campanie pe jocuri video

Un congresman al SUA a pledat vinovat intr-o instanta federala pentru ca a sustras sute de mii de dolari din fonduri de campanie. Acest congresman al SUA a folosit banii furati pentru a cumpara bilete de avion si jocuri video de pe Steam, printre altele. Aceasta poveste incepe in 2016, iar recent congresmanul a pledat vinovat pentru acuzatiile de furt din fondul de campanie.

Cand cineva iti ofera bani pentru a-i cheltui pentru ceva anume, dar ii folosesti pentru cu totul altceva, nu e ceva cinstit. Mai ales daca esti un oficial guvernamental.

CITESTE SI:  De ce se vrea in SUA ca dispozitivele cu microfon si camera sa fie etichetate

Asa s-a intamplat cu congresmanul SUA Duncan D. Hunter care a pledat recent vinovat pentru cheltuirea banilor destinati campaniei pentru alte lucruri, cum ar fi cumpararea de jocuri video de pe Steam.

Ancheta asupra lui Hunter a inceput in 2016, cand a fost intrebat pentru prima data cum reuseste sa-si permita stilul de viata. Unele dintre cheltuielile in cauza au constat in 1302 de dolari platiti pentru jocuri de pe Steam.

CITESTE SI:  Impotriva carei companii tehnologice s-ar putea alatura unele state americane

Acum se pare ca congresmanul SUA a pledat vinovat pentru folosirea ilegala a acestor bani pentru alte activitati decat pentru campanie. Intr-un comunicat al Departamentului de Justitie al SUA s-a spus: “Asa cum este detaliat in rechizitoriu, congresmanul SUA a furat bani din campanie pentru lucruri la fel de lipsite de importanta, cum ar fi fast-food, bilete de film si adidasi; a cheltuit bani si pentru LEGO si pentru Playdoh; a cheltuit si pentru hoteluri de lux, vacante in strainatate si bilete de avion – toate aceste cheltuieli putand altfel indatora familia profund”.

CITESTE SI:  De ce serviciile online Nintendo n-au mai putut fi accesate

In baza legii, daca este condamnat pentru furtul banilor de campanie pentru jocuri si nu numai, congresmanul SUA s-ar putea confrunta cu o pedeapsa maxima de 5 ani de inchisoare si ar putea primi o amenda de 250.000 de dolari.

Facebook