Debbie Vitany se lupta cu dependenta de Fortnite a fiului sau. Fiul sau de 17 ani, Carson, joaca jocul celor de la Epic Games timp de 12 ore pe zi si cauta arme si resurse intr-o lume postapocaliptica in care telul este de a fi ultima persoana care ramane in viata.
Profesorii reclama ca acesta adoarme la ore si ca notele sau au scazut. „Am reusit niste progrese determinandu-l sa-si reduca orele pentru Fortnite si sa doarma mai bine, dar revine la vechile obiceiuri”, a declarat Debbie din Michigan intr-un interviu.
Jocurile pot da dependenta si suntem siguri ca multi stiu asta. Cu toate acestea, se pare ca Fortnite al Epic Games este atat de adictiv incat afecteaza elevii care merg la scoala, iar parintii sunt obligati sa-i trimita in centre de reabilitare pentru a scapa de dependenta.
Intr-o stire de Bloomberg, aflam ca mai multi experti au asemanat jocul celor de la Epic Games cu drogurile. Lorrine Marer, specialista britanica in comportament care lucreaza cu elevii dependenti, spune ca Fortnite este aproape ca heroina.
„Acest joc este ca heroina. Odata ce esti prins, este greu sa mai iesi”. Natura adictiva a Fortnite a fost invocata in cazuri de conflict. Mai devreme in acest an, s-a spus ca, in Marea Britanie, au existat mai multe cazuri de divort din cauza celor dependenti de Fortnite.
Acestea fiind spuse, Fortnite nu este singurul joc care i-a determinat pe gameri sa fie dependenti. In trecut, jocuri precum World of Warcraft au fost invinuite pentru faptul ca gamerii si-au neglijat indatoririle din viata reala, cum ar fi ingrijirea odraslelor lor si chiar a propriei sanatati.
De asemenea, Organizatia Mondiala a Sanatatii a recunoscut recent „tulburarea de gaming” ca fiind o boala. Aceasta este definita ca fiind o atentie sporita din partea gamerilor dependenti acordata jocurilor, mai mare decat pentru alte interese si activitati ale vietii.