fbpx

Ce numar de console de jocuri Nintendo Switch au fost vandute lifetime

Ce numar de console de jocuri Nintendo Switch au fost vandute lifetime

Compania Nintendo din Japonia si-a dezvaluit rezultatele din ultima perioada. Adica numarul de jocuri si console de jocuri Nintendo Switch vandute in lume. Rezultatele i-au depasit previziunile initiale.

Conform unor noi stiri, compania cu sediul principal din Japonia a vandut 4,73 milioane de console de jocuri Switch in trimestrul anterior, aproape dublu fata de previziunile sale.

De asemenea, Nintendo si-a depasit estimarile pentru intregul an 2020, livrand 28,83 de milioane de console de jocuri. Aceasta reprezinta o crestere de 37% in raport cu anul fiscal 2020, livrarile lifetime (pe toata durata existentei) fiind de 84,59 de milioane de unitati.

CITESTE SI:  Impresionant! Atatea console PS4 a vandut Sony pana acum

Popularitatea consolei de jocuri Nintendo Switch i-a permis sa depaseasca vanzarile totale ale Game Boy Advance si ar putea depasi si Wii anul viitor. Dar asta daca nu vor exista obstacole in aprovizionare.

Conform Nintendo, deficitul global de semiconductori ar putea crea “obstacole in ceea ce priveste achizitia de componente”. Compania din Japonia spera sa vanda 25,5 milioane de unitati Switch in urmatorul an fiscal – care se desfasoara intre 21 aprilie 2021 si 22 martie 2022.

CITESTE SI:  Cand anume se inchid unele console de jocuri Xbox Series X de la Microsoft

Partea de vanzari de jocuri pentru Switch a fost de asemenea impresionanta. Nintendo a vandut 230 de milioane de exemplare pana la sfarsitul anului, depasindu-si previziunile initiale cu 90 de milioane.

La fel ca Switch, vanzarile de productii de gaming au crescut tot cu 37% fata de aceeasi perioada a anului trecut. S-a subliniat atractia productiilor first-party, adica a acelora create chiar de compania Nintendo din Japonia.

CITESTE SI:  Cum ar putea fi asistentul virtual pentru consolele PlayStation

Pachetul Super Mario 3D al companiei – care a fost alcatuit in intregime din joculete mai vechi – s-a vandut in 9 milioane de unitati inainte de a fi eliminat in mod arbitrar din magazin pe 31 martie.

De asemenea, Mario Kart 8 Deluxe, o productie de gaming mai veche, inca are priza la publicul consolei de jocuri Switch. Aceasta e cea mai populara productie de gaming platformei si s-a vandut in 10 milioane de exemplare in timpul anului.