fbpx
Ce conturi de la Nintendo au obtinut atacatorii cibernetici

Ce conturi de la Nintendo au obtinut atacatorii cibernetici

Compania Nintendo din Japonia a confirmat ca atacatorii cibernetici au intrat in posesia a circa 160.000 de conturi. Nu este vorba despre conturile Nintendo principale, cum ar putea crede unii, ci despre alte conturi. Daca ai cate o parola diferita pentru fiecare serviciu, atunci nu ar trebui sa fii afectat.

Inainte ca compania Nintendo din Japonia sa-si infiinteze noul serviciu online pentru Switch, compania japoneza s-a bazat pe ceea ce era cunoscut drept Nintendo Network ID (NNID).

CITESTE SI:  De la ce companie se aprovizioneaza Samsung pentru senzori de camera pentru Galaxy S9

Din pacate, se pare ca atacatorii cibernetici au reusit sa obtina acces la aproximativ 160.000 de conturi NNID. Atacatorii cibernetici au reusit sa intre in posesia ID-urilor, parolelor si a altor informatii de utilizator.

Ei bine, vestea buna e ca, daca folosesti o parola complet diferita pentru NNID si pentru contul tau Nintendo, atunci lucrurile nu sunt asa serioase.

Cu toate acestea, daca refolosesti parolele, atunci exista sanse ca atacatorii cibernetici pot primi acces la contul tau Nintendo principal si sa foloseasca informatiile tale de plata pentru a efectua achizitii in jocuri. Compania din Japonia a confirmat intre timp bresa de securitate si a declarat ca va suspenda logarile NNID.

CITESTE SI:  De ce Elon Musk de la Tesla renunta la Twitter

De asemenea, compania din Japonia i-a sfatuit pe clienti – care ar putea fi afectati – sa activeze autentificarea cu doi factori pentru a-si securiza mai bine conturile impotriva atacatorilor cibernetici.

Daca nu ai fost notificat de compania japoneza Nintendo, atunci exista sanse ca nu esti afectat de aceasta bresa de securitate. Dar ar fi o idee buna sa-ti actualizezi parola si sa activezi autentificarea cu doi factori.

CITESTE SI:  VIDEO: La ce poate fi util cipul Bluetooth care-i alimentat de undele radio ambientale

Intre timp, te poti documenta pentru a afla cum poti folosi un manager de parole daca doresti o modalitate mai usoara de a-ti securiza mai bine parolele impotriva atacatorilor cibernetici. Sau poti invata cum sa creezi parole mai bune.