fbpx

Ce aliat are Epic Games in incercarea de a-si mentine accesul la instrumentele pentru dezvoltatori ale Apple

Ce aliat are Epic Games in incercarea de a-si mentine accesul la instrumentele pentru dezvoltatori ale Apple

Studioul de jocuri si creatorul jocului Fortnite, Epic Games, are un aliat in efortul sau de a impiedica compania Apple din Statele Unite sa-i revoce accesul la instrumentele pentru dezvoltatori.

Acel aliat a oferit o declaratie prin care sustine solicitarea Epic Games de a-i fi mentinut accesul la kitul de instrumente pentru dezvoltatori in timp ce procesul sau impotriva Apple continua.

Kevin Gammill, directorul general al Gaming Developer Experiences, sustine ca platforma Unreal Engine a Epic Games este o tehnologie critica pentru industrie, iar pierderea accesului la iOS si Mac ar priva Microsoft (acel aliat) si alti dezvoltatori de un motor de joc cheie.

CITESTE SI:  Vulnerabilitatea iOS descoperita de Google pe care Apple nu a reparat-o inca

Acest lucru ar putea fi un dezastru pentru dezvoltatorii care au in dezvoltare jocuri bazate pe Unreal Engine. Microsoft si alte companii ar trebui sa aleaga intre restartarea dezvoltarii, renuntarea la dispozitivele Apple sau anularea unui joc in intregime, a declarat Gammill.

Acest lucru poate fi problematic pentru jocurile deja lansate pe platformele Apple, a adaugat acesta. Este posibil sa nu impiedice utilizatorii iOS si Mac sa obtina noi caracteristici, remedieri de erori sau update-uri de securitate, dar ar putea imparti piata, deoarece i-ar impiedica pe utilizatorii iOS si Mac sa joace cu alti oameni de pe alte platforme.

CITESTE SI:  Cum vei putea juca jocuri pe smart TV fara vreo consola de jocuri

Aceasta miscare de alianta a fost legata de un memorandum Epic Games de a sustine dezvoltatorul Fortnite pentru a-si mentine accesul la instrumentele pentru dezvoltatori. Studioul de jocuri a respins afirmatia companiei Apple conform careia Epic Games nu a furnizat dovezi ale unui prejudiciu semnificativ pentru Unreal Engine, indicand catre documentele anterioare dar si catre sustinerea din partea Microsoft drept dovezi.

CITESTE SI:  Un sofer izbeste o masina de biroul unui dezvoltator de jocuri, sustine ca i-a ruinat viata

In plus, studiul Epic Games sustine ca Apple a exagerat spunand ca ii va elimina toate conturile de dezvoltator, pe cand doar pe un singur cont s-au incalcat regulile companiei Apple.