Cand ar putea fi incluse eSporturile in Jocurile Olimpice

Cand ar putea fi incluse eSporturile in Jocurile Olimpice

Posibilitatea ca gaming-ul sa fie inclus ca sport in Jocurile Olimpice a fost unul dintre subiectele discutate in cadrul Forumului pentru eSporturi care a avut loc acum ceva vreme in Elvetia.

Pot fi eSporturile considerate sporturi in adevaratul sens al cuvantului? Acest lucru este inca oarecum dezbatut, deoarece exista unii traditionalisti care cer sa se traga o linie clara intre cele doua tipuri, dar exista si altii – inclusiv universitatile – care considera sporturile electronice si jocurile video ca fiind ceva care merita chiar burse.

Cu toate acestea, ar putea eSporturile si jocurile video sa creasca pana in punctul in care sa ajunga la JO? Unii veterani din industria gaming-ului cred ca ar trebui, iar anul trecut Comitetul Olimpic a recunoscut sporturile electronice ca activitate sportiva.

CITESTE SI:  VIDEO: Ce smartphone este folosit in acest gameplay Fortnite pentru Android

Ei bine, se pare ca am putea fi cu un pas mai aproape de a vedea eSporturile in cadrul Jocurilor Olimpice, avand in vedere ca Comitetul Olimpic International si Asociatia Globala a Federatiilor Internationale de Sport s-au intalnit recent pentru a discuta despre aceasta posibilitate.

Cele doua organizatii au reunit 150 de reprezentanti din domeniul sporturilor electronice si al gaming-ului la Muzeul Olimpic din orasul Lausanne din Elvetia.

Unul dintre subiectele discutate a fost daca eSporturile ar trebui sa fie incluse in cadrul Jocurilor Olimpice. Acestea fiind spuse, cei care urmaresc eSporturi nu ar trebui sa se astepte sa le vada prea curand la JO.

CITESTE SI:  Common Networks strange 7 milioane de dolari pentru a aduce internet de mare viteza in suburbiile Statelor Unite

Mai trebuie sa aiba inca loc o multime de discutii in ceea ce priveste includerea lor, iar eSporturile ar putea debuta in cadrul Jocurilor Olimpice in Paris in 2024, cel mai devreme.

Deci, mai este inca mult de asteptat, dar este totusi incurajator sa vedem ca se iau masuri si ca cel putin se ia in considerarea includerea jocurilor video in JO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *