fbpx

Cum detecteaza aceasta aplicatie daca ai coronavirusul Wuhan

Cum detecteaza aceasta aplicatie daca ai coronavirusul Wuhan

Testarea pentru coronavirusul Wuhan e critica in acest moment. Asta pentru ca le permite guvernelor sa identifice cine a fost infectat si sa-l puna in carantina pentru a reduce raspandirea coronavirusului Wuhan.

Din pacate, problema cu coronavirusul e ca, in unele cazuri, oamenii infectati sunt asimptomatici, ceea ce inseamna ca nu prezinta niciun semn de imbolnavire.

Acest lucru e primejdios, deoarece acei oameni ar putea crede ca sunt sanatosi, dar ajung sa-i infecteze pe altii care ar putea dezvolta complicatii de sanatate din cauza coronavirusului Wuhan.

CITESTE SI:  Samsung va inchide aplicatia Movie Maker dupa update-ul la Android P

Vestea buna e ca, la Universitatea Carnegie Mellon, cercetatorii au dezvoltat o aplicatie experimentala care incearca sa-ti analizeze vocea pentru a afla daca esti sau nu infectat. Cum functioneaza?

Ei bine, aplicatia pentru coronavirusul Wuhan va cere utilizatorilor sa ofere inregistrari vocale si sa urmeze un set de instructiuni – cum ar fi inregistrarea tusitului la microfon – si sa raspunda la unele intrebari despre sanatate.

CITESTE SI:  Cum iti permite Google sa mentii mai bine distantarea sociala

Ramane de vazut cat de eficienta va fi aceasta aplicatie pentru coronavirusul Wuhan, dar cercetatorii au plasat exonerari de raspundere pe site-ul web care indica faptul ca aplicatia e inca experimentala si ca nu ar trebui sa fie utilizata ca inlocuitor al unui test medical precis.

De asemenea, cercetatorii mentioneaza ca nu a fost aprobata de FDA si CDC. Vorbind pentru Futurism, Benjamin Striner, un student absolvent al Universitatii Carnegie Mellon care a lucrat la aplicatie: “In ceea ce priveste diagnosticul, desigur, nu va fi niciodata la fel de exact ca testele medicale precise. Dar, in ceea ce priveste monitorizarea foarte usoara a unei multimi de oameni zilnic sau saptamanal, aplicatia ofera o modalitate de a gestiona si de a urmari focarele”. Daca nu te deranjeaza sa testezi aplicatia pentru coronavirusul Wuhan, poti intra aici pentru a o accesa si pentru detalii suplimentare.