fbpx

Cum detecteaza aceasta aplicatie daca ai coronavirusul Wuhan

Cum detecteaza aceasta aplicatie daca ai coronavirusul Wuhan

Testarea pentru coronavirusul Wuhan e critica in acest moment. Asta pentru ca le permite guvernelor sa identifice cine a fost infectat si sa-l puna in carantina pentru a reduce raspandirea coronavirusului Wuhan.

Din pacate, problema cu coronavirusul e ca, in unele cazuri, oamenii infectati sunt asimptomatici, ceea ce inseamna ca nu prezinta niciun semn de imbolnavire.

Acest lucru e primejdios, deoarece acei oameni ar putea crede ca sunt sanatosi, dar ajung sa-i infecteze pe altii care ar putea dezvolta complicatii de sanatate din cauza coronavirusului Wuhan.

CITESTE SI:  Ce s-a intamplat cu un tanar care a jucat jocul PUBG prea mult

Vestea buna e ca, la Universitatea Carnegie Mellon, cercetatorii au dezvoltat o aplicatie experimentala care incearca sa-ti analizeze vocea pentru a afla daca esti sau nu infectat. Cum functioneaza?

Ei bine, aplicatia pentru coronavirusul Wuhan va cere utilizatorilor sa ofere inregistrari vocale si sa urmeze un set de instructiuni – cum ar fi inregistrarea tusitului la microfon – si sa raspunda la unele intrebari despre sanatate.

CITESTE SI:  Cum e oglinda interactiva cu pret de 1500 de dolari

Ramane de vazut cat de eficienta va fi aceasta aplicatie pentru coronavirusul Wuhan, dar cercetatorii au plasat exonerari de raspundere pe site-ul web care indica faptul ca aplicatia e inca experimentala si ca nu ar trebui sa fie utilizata ca inlocuitor al unui test medical precis.

De asemenea, cercetatorii mentioneaza ca nu a fost aprobata de FDA si CDC. Vorbind pentru Futurism, Benjamin Striner, un student absolvent al Universitatii Carnegie Mellon care a lucrat la aplicatie: “In ceea ce priveste diagnosticul, desigur, nu va fi niciodata la fel de exact ca testele medicale precise. Dar, in ceea ce priveste monitorizarea foarte usoara a unei multimi de oameni zilnic sau saptamanal, aplicatia ofera o modalitate de a gestiona si de a urmari focarele”. Daca nu te deranjeaza sa testezi aplicatia pentru coronavirusul Wuhan, poti intra aici pentru a o accesa si pentru detalii suplimentare.

Facebook