fbpx

Sesiune Q&A 64 – Am fost mereu pasionat de curiozitati?

Sesiune Q&A 64 - Am fost mereu pasionat de curiozitati si de cultura generala

Cam da. Adica, nu sunt sigur. Amintirile din primii ani de viata mi s-au estompat. Vag imi amintesc ca eram destul de studios si autodidact. Frunzaream aproape orice.

Pe la sfarsitul clasei a 4-a si inceputul clasei a 5-a, mi-am cumparat primul PC. O rasnita, dupa standardele moderne. Il foloseam pentru jocuri, muzica, ceva desenat in MS Paint, un Solitaire, ceva scris in Notepad si cam atat, ca nu eram atunci deosebit de entuziast in cinematografie.

Iar pe atunci internetul nu era la fel de raspandit precum e astazi, asa ca nici vorba de YouTube. Ce scriam in Notepad inca de atunci? Pai, chestii de genul care apar acuma pe DojoVlog.

CITESTE SI:  Cum explica NVIDIA faptul ca Bethesda isi scoate jocurile de pe GeForce Now

Era doar un fisier .txt in care scriam (numerotat) toate curiozitatile descoperite. S-ar putea sa fi ajuns la cateva sute, daca nu chiar mii. Nu eram atunci foarte priceput la tastat.

Dar, intr-adevar, gena curiozitatilor mi s-a perpetuat din perioada aia. Iar inainte de liceu, daca nu ma insel, cream pentru scoala prezentari PowerPoint pe care le prezentam public. Cu imagini si text, ca in clipurile de pe DojoVlog.

O parte dintre abilitatile mele de atunci se transpun acuma in DojoVlog. Erau un fel de preambul; le-am adaptat in clipuri video. Dar faptul ca eram autodidact nu inseamna ca toceam sistemul de educatie din scoarta in scoarta.

CITESTE SI:  Ce impact au 6000 de file deschise in browserul Google Chrome pe un Mac Pro cu 1,5TB de RAM

Sistemul de invatamant romanesc esuat e rezultatul dezastrului ministrilor indolenti sau cu rea vointa (caci ei executa ordine). Sistem de invatamant care ne obliga sa tocim tone de teorie si care nu ma stimula cu mai nimic, desi incercam sa fiu stimulat.

Nu se punea accent pe practica si nici pe cele folositoare in viata. Sau pe vocatie. Scriam ca teleghidatii materie in caiete fara niciun folos, in afara de a o regurgita ocazional pe la cate un test.

Dar acum sunt posesor de cunostinte destul de temeinice de web design (construire de site-uri web contra cost; dezvoltarea web e principalul meu job), speak-uiesc ceva japoneza, iar limba romana si limba engleza din invatamant mi-au folosit (ca baza; restul notiunilor in mod autodidact). Ma mai ocup ocazional si cu producerea de muzica electronica, etc.

CITESTE SI:  A aparut o fotografie capturata cu OnePlus Two

LE: De unde e animatia aia cu Subscribe din clipul cu aprilie?

Animatii precum aceea exista cam peste tot pe site-urile cu resurse pentru YouTuberi. Si sunt gratuite (n-as descarca cu bani un lucru ca asta). Dar cred ca am ratacit pe undeva linkul exact. Exista si cu indemnuri la like, dar nu am inserat unul de genul ca sa nu aglomerez inutil clipul.