fbpx

Sesiune Q&A 59 – De unde imi procur materialele pentru YouTube?

Sesiune Q&A 59 - De unde imi procur materialele pentru YouTube

E canalul DojoVlog monetizat?

Momentan, nu. Inca nu indeplineste standardele exigente ale alora de la YouTube. Dar ideea e ca nici nu prea am incercat sa le indeplinesc (inca nu mi-am promovat canalul pentru a avea vizualizari si abonati). Nu am lansat DojoVlog cu gandul la monetizarea de la YouTube.

Nici pomeneala. Reclamele de la YouTube nu sunt mana cereasca. Cei mai mari YouTuberi din lume castiga abia cateva zeci de milioane de dolari anual doar din reclamele YouTube (nu pot visa la asta cu un canal de cultura generala). Oare de ce am inclus cadrul cu “Check out the description” in absolut fiecare clip, de la inceput pana in ziua de azi?

Pentru ca am lansat DojoVlog cu intentia de a monetiza acest canal prin intermediul unui magazin online. Intr-adevar, voi lansa si un magazin online. In afara, nu in Romania.

Deja pare ca am lansat de toate pana acum si pana acum pentru orice m-am tinut de cuvant. Si ma voi tine de cuvant si cu magazinul online. Voi include link catre magazin in descrierea fiecarui clip, fanii DojoVlog internationali vor cumpara si voi livra produse pe piata globala si americana, poate si in Romania. Daca concetatenii nu vor fi deranjati de taxele de curierat pentru coletele externe.

CITESTE SI:  Cum ar putea fi pedepsiti robo-apelantii in Arkansas

Un magazin online e mai potrivit pentru YouTube. Ce voi vinde? Tricouri cu logoul DojoVlog sau cu mesaje personalizate, hanorace, rucsacuri, poate si sepci. De calitate si branduite, nu chinezarii.

Chestii de genul, astea sunt foarte cautate. Totul cu logoul DojoVlog sau cu mesaje personalizate. Pentru asta, voi avea nevoie de inca o echipa. Sau ceva parteneriat de imprimerie. Evident, nu din Romania.

De ce s-a rarit numarul de articole postate zilnic pe Dojotech?

1. E o relocare/redirectionare de resurse. Echipa mea de cativa oameni care pana acum redactau fiecare cu randul (o zi unul, o zi altul) isi va concentra atentia pe scrierea de articole in engleza pentru alte publicatii.

CITESTE SI:  Facebook va investi un miliard de dolari pentru continut TV original anul viitor

2. Avem deja o multime de articole postate pe Dojotech, majoritatea fiind optimizate SEO. Nu mai sunt necesare cazane intregi cu carbune.

De unde imi procur materialele pentru YouTube?

Pot doar oferi asigurari ca am permisiunile de la autori de a include materialele respective (filmulete, imagini si muzica) in clipurile mele. Totu-i legal. Alti YouTuberi au o salata de copyright infringement pe canalele lor. Niste grenade dezamorsate, cu cuiul inlaturat.

Clipurile lor cu pricina risca sa fie inlaturate de YouTube in orice moment, iar munca lor risca sa fie in van. Pe langa asta, canalele lor pot fi suspendate definitiv.

De ce sa risc si sa incalc niste legi internationale, pentru ca mai apoi sa traiesc constant cu o stare de nesiguranta ca YouTube imi poate inlatura pe nepusa masa clipurile la care am muncit?

CITESTE SI:  Cand se va extinde Spotify in Orientul Mijlociu

Unii cred ca orice gasesc ei pe net (muzica, fotografii, filmulete, videoclipuri, secvente din filme) se preteaza sa fie folosit dupa cum li se falfaie lor. Mi-ar conveni si mie sa am la dispozitie imensitatea internetului ca sursa de materiale.

Dar nu se poate, exista reguli, legi si consecinte daca nu ai permisiunea pentru materiale. Absolut nimic de pe canalul DojoVlog nu incalca legea.

Am permisiunea pentru muzica, filmulete si pentru orice imagine. Iar textul din video e redactat de mine, nu e sterpelit, nu e scris de altcineva pentru mine.

Daca as avea acces la intregul internet, ar rezulta niste clipuri mai interesante probabil, nefiind nevoit sa ma rezum uneori la niste imagini mediocre si in cantitati limitate. Pentru ca nu am cum sa includ in clipuri orice gasesc pe net, uneori renunt la anumite subiecte pentru ca nu am materiale pentru ele.