fbpx
Sesiune Q&A 31 - Folosim oare titluri clickbait

Sesiune Q&A 31 – Folosim titluri clickbait?

Urmaresc Asia Express de anul asta?

Se intampla ca da. Si nu numai ca am urmarit, dar si mi-am format o parere despre unii concurenti. Fiecare concurent de la Asia Express are tipologia lui.

Speak: un necioplit cu apucaturi din topor. De fiecare data cand speak-uieste, se aude de undeva o perla. Dovada vie ca omul poate canta si glasui chiar si in moarte cerebrala sau cu creierul deconectat de la corp. Ii mananca de 2-3 ani viermii creierasul genial.

Razvan Fodor: o persoana pentru a carei existenta nu-i gasesc inca nicio justificare rezonabila, oricat incerc la nivel filozofic. Actor, cantaret, mai nou si reactor de avion. Nu exceleaza in mod deosebit la nicio ocupatie, dar posibil sa fie bun ca motor de avion. E si impiedicat si neindemanatic cat cuprinde.

CITESTE SI:  Sesiune Q&A 6 - De ce raspund fix la cate 6 intrebari

Florin Ristei: starneste dezgust si o aversiune instinctiva teribila. Gaseste de fiecare data niste scuze penibile cand pierde o proba. Ba ca n-a depins de el si de Risteiul mai in varsta, ba ca a fost la noroc, ca un joc de Poker. Cand castiga ei, zic ca e vorba despre skill-uri, pricepere, abilitati. Cand pierd, deodata e vorba despre noroc. Nu-si asuma responsabilitatea pentru esecurile lor nici de-ai dracu’. Habar n-am ce leustean fumeaza, dar trebuie sa fie ceva bun si de calitate. Florin Ristei mai e si infatuat si tot isi falfaie sculamentul in Asia Express, ca incordatii. In realitate, tatuatul asta e tot numai un bluf.

Ma intreb cum o mai avea loc sezonul 4 din Asia Express daca COVID-19 nu e eradicat pana atunci. Dar tot eu vin cu solutia. Sa incerce un nou format: Vaslui Express.

CITESTE SI:  Sesiune Q&A 18 - Actorul meu preferat de doi bani

Am auzit ca nici urma de COVID-19 acolo. Cica, in doar 24 de ore dupa ce a ajuns in Vaslui, COVID-19 a fost violat de 88 de oameni si, atentie, distrus astfel la nivel genomic. Ca urmare, zona a fost dezinfectata complet.

De ce folosim titluri clickbait?

Dar de unde si pana unde folosim titluri clickbait? In esenta, titlul clickbait e unul care atrage clickuri prin inselatorie, nu? Care te inseala sa crezi ca afli o stire sau o informatie pe care de fapt nu o vei afla. Noi folosim titluri, as putea spune, “magnetice”.

Sau sa zicem “engaging”, ca sa parem si noi “edgy” – neobisnuiti in sensul bun al cuvantului. Nu folosim titluri inselatoare. Exact informatia aia – pe care titlul spune ca o vei afla – o vei afla. Poti sa ai cel mai bun articol, degeaba daca nu ai un titlu bine ales. Titlul e cel vazut prima oara si care ademeneste utilizatorul.

CITESTE SI:  Sesiune Q&A 46 - Parere despre Rusia

De ce sa pui informatia esentiala in titlu, cu ce il stimulezi pe om sa acceseze stirea daca afla ideea principala din titlu? Ii indici omului ca va afla informatia X daca acceseaza stirea.

Nu-i nimic clickbait sau gresit in asta. Nu exista o etica a internetului sau o lege nescrisa care zice ca n-ai voie sa ai titluri ademenitoare. Ce-i viata fara nitel mister?

Am o obsesie fata de antenisti?

Nu chiar. Dar avem Antene in Romania, iar asta ne ocupa tot timpul.