fbpx

Ce obstacol are Kodak care doreste sa produca farmaceutice

Ce obstacol are Kodak care doreste sa produca farmaceutice

Conform unor informatii, compania Kodak din Statele Unite, cunoscuta in special pentru camerele sale, s-a gandit sa intre si in businessul de producere a anumitor ingrediente farmaceutice ale caror rezerve sunt insuficiente in Statele Unite.

Un acord intre guvernul Statelor Unite si Kodak pentru a dezvolta ingrediente farmaceutice generice pare sa fie suspendat, dupa ce Corporatia Americana pentru Finantarea Dezvoltarii Internationale a replicat ca “acuzatiile recente de infractiune ridica ingrijorari serioase”.

CITESTE SI:  La ce e util cosul de gunoi inteligent al Xiaomi

“Nu vom avansa daca aceste acuzatii nu sunt clarificate”, a dezvaluit agentia pe Twitter. Compania de camere a declarat vineri ca realizeaza o analiza interna a activitatii sale recente in legatura cu un imprumut de 765 de milioane de dolari pe care l-ar fi contractat pentru a produce produse farmaceutice.

Pretul actiunilor companiei s-a majorat in zilele anterioare anuntarii acordului, informeaza CBS News, ceea ce a determinat-o pe senatoarea Elizabeth Warren din Statele Unite sa solicite Comisiei de Valori si Burse sa investigheze daca exista cazuri de tranzactionare privilegiata.

CITESTE SI:  OnePlus a confirmat daca smartphone-ul OnePlus 6 va fi rezistent la apa sau nu

Kodak, companie cunoscuta mai ales pentru camerele sale si pentru echipamentele sale de film, a declarat ca are de gand sa creeze o noua ramura de afaceri denumita Kodak Pharmaceuticals pentru a produce ingrediente farmaceutice care nu prea se mai gasesc national.

CEO-ul Kodak, Jim Continenza, a declarat pentru The Wall Street Journal ca se asteapta ca produsele farmaceutice sa reprezinte intre 30 si 40% din businessul companiei.

CITESTE SI:  Cum s-a razbunat cineva pe atacatorii cibernetici care i-au criptat PC-ul prin ransomware

Kodak intentiona sa produca ingrediente farmaceutice precum hidroxiclorochina, conform The Wall Street Journal. Presedintele Donald Trump din Statele Unite a sustinut ca hidroxiclorochina este un posibil tratament pentru COVID-19, in ciuda dovezilor ca medicamentul anti-malarie a fost ineficient impotriva noului coronavirus.