fbpx

Sesiune Q&A 30 – Exista clisee in filmele sud-coreene?

Sesiune Q&A 30 - Exista clisee in filmele sud-coreene

Parere despre “stendaparii” din Romania

Da, haiosi, n-am ce contesta. Stand-up-ul romanesc sintetizat: ai, n-ai umor, debitezi glume. Sunt si unii comedianti amuzanti, dar sunt mai rarefiati. Restul parca au discount la glume. Cum au unele televiziuni discount la calitatea actului jurnalistic. Macar eu nu ma pretind cine stie ce comediant.

Pe de alta parte, Doru Octavian Dumitru, acest saltimbanc si Kill Bill al comediei de duzina pentru saraci cu duhul, e un clasic in viata.

Am inteles ca spiritele si strigoii spun noaptea povesti de groaza despre Doru Octavian Dumitru, in jurul focului. Sau ca a reusit sa captureze toti Pokemonii, cu un telefon fix. Am inteles si ca Doru Octavian Dumitru s-a nascut intr-o cabana construita chiar de el.

CITESTE SI:  De ce oamenii vor sa protesteze impotriva companiei Sony

Ce sa mai, o adevarata incantare si parsivul asta. Leprosul antenizat preia naravul televiziunii care il solicita. In cazul asta, segmentul josnic din televiziune.

Cine a vazut “capodopera” “Betivul” de Doru Octavian Dumitru, a observat cum, la betie, omul (daca e un neprofesionist in consumat alcool, un incepator care se inmoaie dupa cateva inghitituri si care n-are rezistenta la asa ceva – incepatori in alcool sa tot existe) nu mai gandeste limpede, se incurca in cuvinte si spune la betie interlocutorului aiureli pe care nici cel care le-a spus nu si le mai aminteste ulterior (vorbim aicisa in cunostinta de cauza), iar mai tarziu urmeaza mahmureala. Asta-i comedia, in acceptiunea acestui ilustru domn.

Am constatat un lucru. De indata ce isi muta unii de la alte televiziuni fundurile nesimtite la antene si se antenizeaza, persoanele in cauza incep procesul de lepreficare si scarbificare.

CITESTE SI:  Compania care a detronat Apple pe piata de smartphone-uri

Cum migreaza la antene, cum li se produce un scurtcircuit in organul gandirii si purced in a solidariza cu segmentul putred din antene. E ceva solidaritate acolo, nu gluma.

Ce cred ca-i motiveaza pe acei cocalari sa ma sacaie?

Cea mai plauzibila ipoteza cred ca consta in complexul lor de inferioritate. O urare am pentru ei. Sa indrepte si sa pogoare Barbosu’, justitia divina, sau despre ce o fi vorba, toate urgiile posibile, cum crede de cuviinta, asupra acestor mizerabili cu mizeriile lor cu tot.

Exista clisee in filmele sud-coreene?

Clisee exista, dar nu aceleasi clisee rasuflate si ieftine din filmele produse in afara Coreii de Sud. Cliseele sud-coreene sunt mai incarcate, mai bine gandite si de alt nivel.

CITESTE SI:  Regizorul care critica lansarea filmelor Warner Bros. pe serviciul de streaming HBO Max

Cliseul din filmele sud-coreene la care ma gandesc acum e fumatul. Nu pricep inca de ce, dar aproape toate filmele din Coreea de Sud pe care le-am vazut au scene cu fumat.

Dar nu orice fel de fumat, ci din ala jucat si interpretat cu maxim talent de catre actori. N-am inteles exact de ce cineastii sud-coreeni au o aplecare pentru fumat in filmele lor, dar banuiesc ca il folosesc pentru impresia artistica, realism si pentru naturalete, lungmetrajele astea neavand nimic artificial, ci realism in stare pura.