Nu e prima data cand redactez o postare despre obiceiul asta infect de oameni mizerabili, daca nu ma insel. Dar acum am informatii noi, asa ca, la informatii noi, merge o postare noua.
Deci, de ce barfesc oamenii in general? Exista mai multe motive, dar acum ma voi rezuma numai la unul, despre care consider ca e un motiv principal – INVIDIA.
In general, cei care barfesc sunt niste frustrati NESIGURI PE EI si niste disperati invidiosi pe realizarile cuiva si care sunt intr-o continua cautare de atentie si validare pe care cred ei ca le pot obtine prin barfa.
Cu alte cuvinte, cand un om barfeste pe cineva, reiese ca acel om se simte inferior fata de acel cineva si ca ii recunoaste importanta. Inseamna ca se impune de-aiurea suindu-se pe spinarea unuia pe care il considera ca fiind la un nivel superior lui.
Cand un om barfeste pe cineva iar cea mai mare realizare a acelui om e ca a condus caruta, ca a adunat un strat de 3 centimetri de jeg cocalaresc pe el si ca s-a cacat in Germania, e clara treaba…
De obicei, oamenii care se simt si stiu ca sunt INFERIORI barfesc si se impun ca niste misei, cele doua obiceiuri fiind interconectate de obicei. Unii se impun prin inteligenta, altii se impun neincetat prin bagare in seama, ca altceva n-au cu ce, fiind niste terchea-berchea fara gram de minte.
Cum as proceda eu inainte ca cineva sa incerce sa-mi zica o barfa si sa ma atraga in cleveteala? As proceda la fel ca filozoful Socrate din Grecia Antica care a inventat un fel de triplu filtru.
Socrate isi intreba clevetitorul: „Esti 100% si total sigur ca tot ce vrei sa zici e real, ca n-ai inflorit nimic si ca n-ai pus nimic de la tine?” Clevetitorul zicea ceva de genul: „Nu. Am auzit despre asta si…”
Apoi Socrate zicea: „Asa deci. Nu esti sigur ca ceea ce spui este 100% real, fara inflorituri si fara intentii si interese ascunse din partea ta. Acum sa incercam al doilea filtru. Ceea ce vrei sa spui e ceva benefic sau daunator?”
Clevetitorul zicea apoi: „Nu e benefic… din contra!” Apoi, Socrate zicea: „Deci, vrei sa spui ceva negativ despre care nu poti garanta ca e in intregime real, fara inflorituri si interese si intentii ascunse. Poti totusi trece testul cu cel de-al treilea filtru. Ceea ce vrei sa spui e util?”
„Nu, nu chiar.” „Bine. Deci pentru ce vrei sa spui nu garantezi ca e totul 100% real si ca il spui fara intentii ascunse, nu e benefic si nici folositor. Atunci ce rost are sa incerci sa spui ceva?”
Nu e genial Socrate asta? Asa dezarmeaza Socrate clevetitorii. Asta ganditor, nu cei care incearca sa se impuna miseleste ca niste cocalari josnici vorbindu-te pe la spate cand nu esti de fata si cand nu ai cum sa le oferi o replica. Astia ar trebui sa fie descoperiti si aratati intregului public, ca sa se vada ce leprosi subdezvoltati sunt.