fbpx

Sesiune Q&A 16 – Secretele posibil pastrate de SUA despre Rusia

Sesiune Q&A 16 - Secretele posibil pastrate de SUA despre Rusia

Cum am dobandit cunostintele de dezvoltare web

Pai bazele le-am deprins acum multa vreme in urma, inca din timpul liceului. Cam pe atunci a inceput sa ma pasioneze treaba asta, sa ma chinuie rau talentul si sa invat limbajul HTML si mai tarziu alte limbaje web, client-side si server-side.

Tin sa precizez ca cunostintele astea nu le-am dobandit la liceu, ci in paralel cu el. N-am invatat o boaba de HTML in tot liceul, mai ales ca era un liceu cu profil economic.

Nu ma interesa aproape nimic din ce mi se preda acolo. Am avut bineinteles ore de Tehnologia Informatiei, da’ cine sa predea HTML? La sfarsitul liceului, evaluarea competentelor digitale a cam fost o porcarie si o gluma nu foarte amuzanta (pentru unii).

Sa raspunda incepatorii, submediocrii si neposesorii de creier din toate liceele din tara la intrebari din notiuni HTML (daca-mi aduc bine aminte), desi aproape nimeni nu invatase HTML inainte. Nu-i greu de ghicit cine era singura persoana care stapanea limbajul HTML in zona mea.

CITESTE SI:  Ce pret are acest iPod de jucarie care se numeste iBoy

Mai tarziu am mers mai departe, am luat parte la cursuri de pregatire la o companie si m-am perfectionat. Nu-mi place sa-mi irosesc timpul, ci sa investesc nonstop in mine, sa-mi imbunatatesc constant abilitatile, sa stiu cate ceva din orice. Cel mai castigat esti cand investesti in propria persoana. Si iata ce-a iesit, acum lucrez cu firmele din afara.

Mai exact ce secrete ar putea pastra SUA pentru ca Rusia sa nu conteste aselenizarile americane?

Exista voci (ignorate si neascultate) care pretind ca SUA finanteaza in secret programul spatial actual al Rusiei pentru ca oficialii rusi sa recunoasca aselenizarile yankeilor, informatie care nu se propaga in mass-media din motive deloc greu de ghicit.

CITESTE SI:  Rusia a atacat cibernetic Jocurile Olimpice pentru ca vina sa cada pe Coreea de Nord

Altii zic ca motivul pentru care SUA au renuntat in 2011 la propriul program Space Shuttle (de nave spatiale cu acelasi nume care obisnuiau sa duca astronauti pe Statia Spatiala Internationala), e pentru a folosi in schimb navele spatiale rusesti Soyuz, asa cum se intampla in prezent.

Renuntarea americanilor la Space Shuttle a fost un dezastru pentru economia SUA. Deci care-o fi fost “motivu’ ala bun” pentru care au apelat americanii tocmai la navele spatiale ale rusilor (dusmanii lor), cand le puteau folosi pe cele proprii si sa-si sustina propria economie?

Simplu, pentru ca rusii sa aiba de castigat tinandu-si pliscul inchis, pentru ascensiunea si suprematia programului spatial rusesc, pentru ca rusii sa primeasca un impuls si sa domine zborurile spatiale.

CITESTE SI:  De ce compania Apple este anchetata in Rusia

Avand de castigat pastrand secretul americanilor, e improbabil ca rusii (oficialii, nu civilii obisnuiti) s-ar gandi sa conteste aselenizarile si sa-si dea foc la valiza. Dar nu si chinezii.

Nu, chinezii nu pot fi corupti pentru a lua parte la mizeria asta care a atins proportii uriase. Oficialii chinezi zic ca sonda spatiala chineza Chang’e-4 – care a atins Luna – n-a gasit nicio urma ca americanii au pasit pe satelitul natural.

Alta informatie care nu agita spiritele in mass-media. Deci rusii isi tin ciocu’ inchis, chinezii nu. Si nu numai rusii, pentru ca SUA au aliati. Aliatii nu se dau in gat intre ei.