Mi s-a spus ca cica rasismul e ceva dezonorant si ca exagerez cu evreii. Deci clar unii au mare nevoie sa se trezeasca din adormire si sa nu mai spuna basini flambate.
Nu-i ceva chiar rau sa urasti evreii, pentru ca si astia ne urasc pe noi – si conspira in toate felurile posibile impotriva noastra. Si ne trimit in mortii mortilor nostri cu la fel de multa daruire pe noi astia care nu suntem evrei. Evreilor le pasa doar de alti evrei si atat. Astia nu degeaba au fost victime ale istoriei.
Sa fie clar un lucru: evreii merita tot rasismul din lume, ca-s cei mai parsivi. Nu-l merita romii pe cat il merita evreii. Chiar daca romii strica intentionat si in mod josnic imaginea romanilor prin strainatate, pentru ca ii marginalizam aici in Romania.
Daca e prins un rom la furat din buzunare in Italia, asta spune automat autoritatilor ca-i roman, ca sa se razbune tiganasu’si borfasu’ pentru marginalizarea si discriminarea de la noi in tara.
Sa mai zica cineva ca nu le merge mintea romilor (hashtag: #poraves). Au ceva creier in tartacuta daca sunt capabili de atacuri axiologice complexe asupra romanilor. Din pacate, isi folosesc tartacutele numai la furat si cersit.
Dar, cum am mai spus, si romanii (cocalarii nostri de toate zilele) strica imaginea romanilor in strainatate, desi nu cu intentie. Asta pentru ca, din pacate, cocalarii nu sunt marginalizati si discriminati pe cat ar trebui in tara.
In fine, postarea asta era de fapt despre iluzia audio Laurel si Yanny, dar, cum nu prea aveam ce sa spun despre asta, am lungit un pic postarea vorbind despre rasism.
Am dat de un clip video interesant pe YouTube. Se prezinta o inregistrare audio cu o voce care spune un cuvant. Unii aud foarte clar ca spune „Laurel”, iar altii aud ca spune „Yanny”.
Eu personal aud „Laurel”. Iluzia asta audio a impartit lumea in doua. Motivul pentru care unii aud „Laurel” iar altii „Yanny”? Se pare ca oamenii de specialitate spun ca totul depinde de varsta, frecventa sunetelor, marimea si forma urechilor si chiar de locul in care ne aflam. Probabil depinde de modul in care percepem sunetele fiecare.
„Yanny” pare sa fie auzit de cei care pot percepe frecventele inalte, iar „Laurel” pare sa fie auzit de oamenii care nu percep frecventele inalte, ci numai pe cele joase. In cazul celor care aud „Laurel”, acest lucru indica ca au urechi imbatranite care nu percep frecventele inalte.
Aceasta inregistrare audio – care a generat o multime de articole in presa (dar numai in cea online o poti asculta) – arata cat de diferiti suntem noi oamenii intre noi.
Conform unor voturi de pe retelele sociale, 47% dintre oameni aud „Yanny”, iar 53% aud „Laurel”. Cei care aud „Laurel” trebuie sa stie ca asta e cuvantul corect.