fbpx
Cum vrea Boeing sa reabiliteze numele avionului 737 Max

Cum vrea Boeing sa reabiliteze numele avionului 737 Max

Avioanele Boeing 737 Max raman suspendate pe tot globul, ca urmare a doua accidente aviatice mortale la doar cateva luni distanta intre ele. Cauza a fost sistemul MCAS care a coborat automat varful aeronavei in jos daca detecta ca pierde viteza.

Boeing a realizat solutii software pentru a atenua comportamentul agresiv al sistemului, dar cele doua accidente aviatice raman ca un stigmat pentru numele 737 Max.

Prin urmare, Boeing nu a exclus posibilitatea de a schimba numele acestui avion pentru a-l reabilita. Vorbind pentru Bloomberg la Paris Air Show, directorul financiar al Boeing a dezvaluit ca compania e deschisa posibilitatii de a-i schimba numele.

CITESTE SI:  Aceasta companie va produce in masa smartphone-uri cu camera sub ecran anul viitor

“Suntem hotarati sa ne punem pe treaba pentru a reabilita avionul. Daca asta inseamna schimbarea numelui, atunci vom trece la asta. Daca nu, vom aborda orice este o prioritate inalta”, a spus acesta.

Cu toate acestea, compania a spus ca nu are planuri de a schimba acum numele pentru a-l reabilita. In prezent, se concentreaza asupra revenirii lui 737 Max la zbor. Inca nu este clar cand vor permite reglementatorii de aviatie din lume acestui avion sa se inalte spre cer din nou.

CITESTE SI:  De ce nu se doreste unificarea platformelor Facebook

Acestea fiind spuse, modelul 737 Max ramane cel mai bine vandut avion al companiei Boeing, fiind vandut in aproape 5000 de unitati. Cu toate acestea, compania nu a primit noi comenzi de cand aeronava a fost suspendata.

Ramane de vazut daca schimbarea numelui va reabilita aeronava. Companiile aeriene nu vor uita accidentele aviatice doar pentru ca Boeing decide sa puna alt nume lui 737 Max.

CITESTE SI:  Care a fost rezultatul cinei dintre Donald Trump si Tim Cook

Mai mult, majoritatea pasagerilor nu stiu cu ce tip de avion zboara si de la ce producator. Cel mai important factor de decizie pentru pasageri cu privire la avion este pretul cat mai redus. Boeing are totusi speranta ca va reusi sa recastige increderea pasagerilor in aeronava sa 737 Max.