fbpx

Reactia mea pentru cei care ma acuza ca “ciordesc” filmulete, desi ii acuz pe altii de acelasi lucru

Reactia mea pentru cei care ma acuza ca fur filmulete, desi ii acuz pe altii de acelasi lucru

Mai zic si ca-s ipocrit. Ba, cand ziceam ca unii ciordesc filmulete din alte surse, ma refeream la YouTuberi. Ei folosesc acele filmulete pentru a genera bani pe YouTube, pentru ca platforma le permite sa-si monetizeze creatiile, originale sau nu.

(1) Pe de alta parte, aici pe Dojotech.ro nu generez si nici nu pot genera venituri din clipurile video incarcate in rubrica Goodies, pe server propriu. Alte medii ne genereaza venituri, nu clipurile.

Una-i sa le incarc pe YouTube, alta-i sa le incarc aici, pe propriul server. Aici nu le pot monetiza. (2) Iar clipurile video incarcate sunt ingropate intotdeauna tocmai in josul paginii si trebuie sa derulezi kilometri.

A vazut vreunul vreo reclama de orice fel la clipurile video incarcate in Goodies? Normal ca nu, ca serverul nostru nu-i YouTube. Filmuletele incarcate aici nu sunt monetizate si nu sunt folosite in scop comercial in niciun fel (spre deosebire de cele de pe YT). Generam venituri pe Dojotech din alte lucruri; monetizam alte lucruri. Clipurile imi sunt de folos doar cand doresc sa transmit mai bine si mai clar niste informatii.

CITESTE SI:  Barbatii lucreaza mai putine ore din cauza jocurilor video

Le folosesc in scop pur informativ, ceea ce in mod normal ar trebui sa fie in regula si sa se incadreze in fair use, dar traim in Europa cenzurii iar asta ne mananca zilele.

(3) In al treilea rand, inainte de a le incarca in rubrica Goodies, reduc la minimum rezolutia si calitatea clipurilor video pana ajung la nivelul literalmente praf.

Se compara ce incarc eu – de exemplu de la Antena 3 – cu HD-ul, Full HD-ul, 2K-ul sau nspe-mii-de-K cu care emite A3? Bineinteles ca nu! Nu exista nici pe departe pericolul sa fur audienta de la A3 prin clipurile incarcate.

Ba chiar pot zice ca promovez postul A3 cu clipurile, datorita faptului ca nu ascund sursa lor si nici sigla A3. Le triplez audienta, ca la A3 se mai uita doar electoratul PSD (torpilat si perpelit) de peste 60 de ani care inca mai lauda marile realizari ale guvernului si care nu mai are mult si dispare si asta (electoratul) odata ce membrii electoratului care prinde posturi straine dispar fizic.

CITESTE SI:  Uber a ajuns la o intelegere cu familia pietonului care a murit in accident

Daca se gandeste taraful de la A3 sa-mi tranteasca un proces, eu personal pot foarte bine veni cu un contraproces pe motiv ca antenistii imi invadeaza de mult timp viata privata cu crackerul lor disperat care imi f**e conturile online.

Oricum, inainte de a ma da in judecata, se cuvine din partea posesorilor de drepturi de proprietate intelectuala sa trimita o reclamatie prin e-mail prin care sa solicite stergerea respectivului continut video. Abia daca refuz se poate apela la justitie. Asa ar fi OK.

Dar cu siguranta nu vom primi niciun e-mail de la ei si nici nu vor intenta proces, ca pur si simplu nu le pasa. Le pasa doar daca puneam un clip in care Gadisor era pus intr-o lumina negativa si nefavorabila. Atunci da, incepeau toti sa forfoteasca.

CITESTE SI:  Ce raspunde compania Apple pentru tanarul care cere 1 miliard de dolari de la aceasta

Nitel off-topic: De forfotit poate ca nu forfotesc inca, da’ de borhotit rahat deja borhotesc de multa vreme – si nu numai A3. Televiziunile din Romania, dar si cele din strainatate pe care se intampla sa le prind din Romania de pe smartphone, sunt experte in vidanjare, cred ca ar trebui sa se reprofileze pe servicii profesionale de canalizare.

Pe langa faptul ca mananca rahat de nu se mai satura de el, mai dau si in prostie reclame la cacat: laxative, hartie igienica cu 75 de straturi, suplimente pentru tranzit intestinal cu viteza luminii si nelipsitii hemoroizi… pai da’ cum!

Asta-i nivelul audiovizualului din Romania si din strainatate: e ceea ce mananca zi de zi. “Un rahat pe zi tine doctorul la distanta” – varianta adaptata.