fbpx

Opinie despre filmul sud-coreean “Dark Figure of Crime” (2018)

Opinie despre filmul sud-coreean Dark Figure of Crime (2018)

Acesta e un film de drama, crima si suspans bazat pe intamplari reale si lansat in Coreea de Sud in 2018. Filmul prezinta confruntarea dintre un detectiv si un individ care isi marturiseste niste atrocitati.

Rolul detectivului (Kim Hyung-min) e interpretat de Kim Yoon-seok, un actor de marca pe care l-am remarcat si in alte filme sud-coreene de criminalistica, cum ar fi “The Chaser”.

Dar daca ar fi sa aleg intre “The Chaser” si filmul asta, as alege “The Chaser”. Si “Confession of Murder”; sau “Memories of Murder”; astea sunt filme politiste legendare. Poate ca am avut asteptari exagerate de la “Dark Figure of Crime”.

Kim Hyung-min e un detectiv (la narcotice) apreciat si este informat ca Kang Tae-oh e la parnaie. Kang Tae-oh sustine ca agentii au folosit probe neautentice pentru a-l condamna pentru o crima. Intr-o zi, cel de la bulau il contacteaza din inchisoare pe detectivul Kim Hyung-min.

CITESTE SI:  De ce Tom Cruise vrea sa dezactivezi caracteristica "motion smoothing" de la TV

Motivul este ca detinutul intentiona sa ii confeseze detectivului ca a comis alte 6 crime pentru care inca nu fusese condamnat si ii ofera lui Kim Hyung-min indicii cu privire la acele fapte.

Aproape toti cred ca confesiunea lui Kang Tae-oh nu e de incredere, pentru ca pentru ei n-avea logica. La urma urmei, de ce individul care isi ispaseste deja detentia s-ar confesa pentru alte fapte si sa riste sa i se adauge alti ani de detentie?

Dar detectivul este increzator in confesiunea acelui detinut, chiar daca cei din jurul lui ajung sa creada ca detectivul de fapt vaneaza fantasme. Fara a avea habar de identitatile victimelor, Kim Hyung-min incearca sa descopere locatia acelor corpuri.

CITESTE SI:  Cand vor sosi TV-urile 8K LG si cam ce preturi vor avea

In schimbul informatiilor (oferite de Kang Tae-oh) despre restul de 6 corpuri, detectivul e de acord sa caute probele autentice despre fapta pentru care Kang se afla in detentie, Kang mizand pe faptul ca faptele sale mai vechi s-au prescris sau ca detectivul nu va reusi sa localizeze corpurile si sa-l incrimineze.

Detectivul descopera probele autentice despre acea fapta folosind informatiile detinutului si astfel ii reduce sentinta cu cativa ani.

Mai tarziu, cineva il sfatuieste pe detectiv sa nu se implice in confesiunile lui Kang Tae-oh, pentru ca detinutul ar incerca de fapt sa para nevinovat in alte fapte pentru a anula sentinta pentru fapta pentru care este in prezent in detentie.

CITESTE SI:  Jocurile de Iarna de la Pyeongchang au fost vizate de malware-ul "Olympic Destroyer"

Un film sud-coreean acceptabil. Nu e cel mai bun film politist sud-coreean pe care l-am vizionat, dar probabil ca motivul e ca producatorii au incercat sa-l mai indulceasca pentru a avea o incadrare 15+.

Aveam asteptari de la filmul asta, pentru ca citisem anterior ca profilerii nu au reusit sa-i contureze profilul necooperantului de Kang Tae-oh.

Povestea in sine mi s-a parut ofertanta, se putea crea un film extraordinar. In sfarsit, n-o fi acest film pe masura asteptarilor mele, dar asta nu inseamna ca e de lepadat.

Facebook