Toata actiunea filmului „A Day Off” e comprimata intr-o zi de duminica. O zi mohorata de duminica, intr-un oras mohorat din Coreea de Sud a anilor ’60, cand inca nu incepuse boom-ul economic al acestei tari.
Protagonistii sunt Huh-wook si Ji-yeon, un cuplu cu un viitor asupra caruia planeaza incertitudinea. Ji-yeon e gravida si, cum cei doi n-au posibilitati materiale, acestia se hotarasc sa apeleze la medic pentru a-i avorta fetusul din pantece.
Dar nici un avort nu-si permit, Huh-wook fiind nevoit sa procure intr-un fel sau altul banii pentru intreruperea de sarcina. Huh-wook cere bani cu imprumut de la unii cunoscuti, dar fara a avea sorti de izbanda.
Unul dintre ei chiar se indoieste ca Huh-wook ar fi tatal, pe langa faptul ca refuza sa-l imprumute. Pe altul il intalneste intr-un pub local, acesta crezand in mod eronat ca Huh-wook nu se gandeste la niciun avort, ci ca e chiar entuziasmat ca va deveni parinte. Huh-wook nu mai insista si nu mai duce lupta de lamurire cu el.
Asa ca in ultima instanta ajunge sa fure banii, de la altcineva, pagubitul fiind 100% sigur cine i-a sterpelit agoniseala. N-o sa intru prea mult in detalii in aceasta privinta, in cazul in care sunt unii interesati sa urmareasca „A Day Off”.
E un film mai scurt decat altele de pana acum, de vreo ora si ceva. Motiv pentru care mi-e cam imposibil sa scot un rezumat (+ opinie scurta) de minimum 300 de cuvinte, asa cum se intampla de obicei, fara sa ma lungesc nejustificat la redactare. Mai ales pentru ca incerc pe cat posibil sa nu povestesc toate intamplarile din film.
Huh-wook, avand banii, merge cu Ji-yeon la medic. Dupa o examinare, cele spuse de medic ii descumpanesc pe cei doi, dar nu voi oferi amanunte legat de asta.
In vreme ce Ji-yeon se afla la spital pentru a fi supusa intreruperii de sarcina, Huh-wook merge din pub in pub si din bairam in bairam, cu restul de bani. Si comite acolo fapte imorale si reprobabile fata de Ji-yeon. Sfarsitul filmului e unul dramatic.
„A Day Off”, un film in care „mohorat” e cuvantul de ordine. Si pentru film, si pentru ziua respectiva de duminica. O zi de duminica ca oricare alta, intr-o anumita masura.
Duminica respectiva deosebindu-se prin faptul ca se soldeaza la final cu o tragedie. Totul din film inspira publicului deznadejde, lucru amplificat de starea de angoasa a celor doua personaje principale.