fbpx
Opinie despre filmul sud-coreean A Bittersweet Life (2005)

Opinie despre filmul sud-coreean “A Bittersweet Life” (2005)

A Bittersweet Life e un film de actiune, drama si crima din Coreea de Sud lansat in 2005. Actorul principal care interpreteaza rolul lui Kim Sun-woo: Lee Byung-hun – un actor cunoscut in acea tara si pe care am avut ocazia sa-l vad in multe lungmetraje.

Pe scurt, in acest film e vorba despre un gangster priceput, capabil si de nivel inalt – interpretat de Lee Byung-hun – in care seful lui are incredere deplina si il tine sub aripa sa, filmul prezentand ulterior urmarile si consecintele faptului ca gangsterul nu i-a ascultat niste ordine. Cam asta-i esenta.

In A Bittersweet Life e vorba despre un gangster care ii este pe deplin loial sefului sau pe nume Kang, cel putin la inceput. Kang se pregateste sa plece intr-o calatorie de business si ii ofera lui Sun-woo sarcina de a o pazi pe amanta sa tanara (Hee-soo) cat timp e el plecat si sa-l sune daca se intampla ceva in neregula.

CITESTE SI:  Care e primul film coreean din istorie regizat de o femeie

Sun-woo o escorteaza intr-o zi de la un recital de muzica, iar tanara ii aprinde calcaiele. Cand Sun-woo descopera ca tanara il inseala pe Kang, gangsterul se pregatea sa-l sune pe sef, dar atractia lui fata de tanara il determina sa ezite.

Gangsterul se ofera sa-si stearga din minte ce s-a intamplat si sa nu-l sune pe sef, cu conditia ca cei doi (Hee-soo si celalalt individ) sa rupa orice legatura intre ei, acest lucru iscand dusmania lui Hee-soo fata de Sun-woo.

CITESTE SI:  De ce Facebook a fost amendata in Coreea de Sud

Mai tarziu, Kang a descoperit ca Sun-woo a incercat sa musamalizeze acea aventura. Gangsterul e torturat de oamenii lui Kang si chiar ingropat de viu, dar reuseste sa supravietuiasca.

Spre sfarsitul filmului, Sun-woo procura o gramada de arme si pune toate tunurile pe Kang si pe clica lui de gangsteri, pentru a-i extermina si rade de pe fata pamantului pe toti, el contra intregii mafii.

Nu dezvalui ce se intampla in continuare si am sarit peste numeroase parti din film ca sa nu stric experienta de vizionare pentru cine doreste sa urmareasca A Bittersweet Life.

CITESTE SI:  Cand va lansa Coreea de Sud internet de 10Gbps

E un film bine lucrat, intens, cu stil, e cel mai bun film al acestui gen pe care l-am vazut. Mai bun chiar decat The Godfather care seamana oarecum cu A Bittersweet Life.

Dintre cele doua filme, il recomand cu incredere pe cel sud-coreean – ca ai ce analiza la el si vine cu numeroase talcuri si chestii care abia asteapta sa fie descifrate. Pe langa faptul ca A Bittersweet Life poseda actiune de calitate intai. **