fbpx

Opinie despre filmul chinezesc “The Myth” (2005)

Opinie despre filmul chinezesc "The Myth" (2005)

“The Myth” e un film de comedie, aventura si actiune din Hong Kong cu actorul Jackie Chan in rolul arheologului Jack Lee. Arheologul Jack L. din prezent continua sa aiba vise si amintiri dintr-o viata anterioara (din China antica contemporana cu Roma Antica) in care a fost marele General Meng Yi (un mare razboinic din dinastia Qin) care trebuia sa aiba grija de o printesa coreeanca pe nume Ok-Soo (rol interpretat de Kim Hee-seon).

Actrita Kim Hee-seon – care joaca rolul printesei – este din Coreea de Sud. Ea nu stia chineza si si-a invatat replicile din chineza memorandu-le dupa auz. Hee-seon este si cantareata, la fel ca JC, iar una dintre coloanele sonore din film este interpretata de cei doi.

Pentru a afla care-i treaba cu visele alea si cu acea printesa care ii tot aparea in vise, Jack doreste sa investigheze situatia impreuna cu amicul sau William care este om de stiinta.

CITESTE SI:  In ce imprejurari a luat foc masina Tesla Model S in Hong Kong

Acest nou tip de rol gen Indiana Jones il prinde pe Jackie Chan. Pe parcurs, trecutul se ciocneste puternic cu prezentul, iar personajul Jack isi da seama ca acele vise chiar provin dintr-o viata anterioara in care a fost General.

Calauzit de spiritul printesei de acum mii de ani, Jack urmeaza o pista si se vede luptand impreuna cu trupele unui imparat legendar din China Antica.

Sfarsitul filmului e unul neobisnuit pentru un film Jackie Chan. Adica nu mai e toata lumea fericita, raufacatorii nu mai merg la racoare, iar cei buni nu mai sunt rasplatiti.

Luptatorul de arte martiale si actorul Jackie Chan joaca rolul unui arheolog care porneste intr-o aventura care ar putea duce la cea mai mare descoperire din istoria Chinei.

CITESTE SI:  Numarul incredibil de smartphone-uri Huawei vandute pana acum in acest an

Acum mii de ani, Qin Shihuang (primul imparat al Chinei) a inceput sa construiasca un mausoleu grandios pentru a deveni nemuritor. Prin eforturile enorme ale peste 700.000 de muncitori siliti, constructia mausoleului a fost terminata dupa 37 de ani.

Legenda spune ca, pentru a tine mausoleul secret, toti cei care au lucrat la acesta au fost ingropati de vii chiar in mausoleu, impreuna cu imparatul.

In urmatorii 2000 de ani, istoricii, jefuitorii de morminte si aventurierii au incercat sa localizeze intrarea in mausoleu, dar fara succes.

Dar Jack reuseste s-o gaseasca si gaseste acolo ceva surprinzator. Ceva care-i transpune puternic in realitate amintirile vietii trecute.

Acest film prezinta talentul si sarmul lui Jackie Chan care joaca atat rolul Generalului Meng Yi din dinastia Qin, cat si reincarnarea actuala a acestui personaj – arheologul Jack Lee din prezent – care e coplesit de amintirile ciudate din viata sa anterioara.

CITESTE SI:  Ce tehnologii folosesc cersetorii din China

“The Myth” prezinta o mare autenticitate in ceea ce priveste armele, armurile si tacticile de lupta din China Antica si s-a acordat multa atentie la detalii.

Din cate am vazut, locatiile de filmare ale filmului sunt China, Hong Kong si India, fiind angrenate pentru lungmetraj echipe din toate aceste trei tari. Inseamna ca bugetul lungmetrajului a fost mare? Nu chiar.

Bugetul filmului a fost de numai circa 15 milioane de dolari, ceea ce e surprinzator dat fiind faptul ca “The Myth” pare un film mult mai scump.