fbpx

Kill Bill – o pelicula unica care combina multe genuri

Kill Bill - un film unic care combina multe genuri

Unii probabil vor zice ca m-am trezit si eu abia acum sa vorbesc despre Kill Bill, un film vechi de 14 ani (de fapt, sunt doua parti), dar toata lumea stie ca un film bun nu are varsta si sunt sigur ca unii inca nu l-au vazut. Nu o sa stau acum sa rezum filmul, pentru ca m-as intinde prea mult si pentru ca de-asta avem Wikipedia.

Dar pot sa spun ca avem cateva personaje mai importante: personajul principal “Mireasa” (Beatrix Kiddo), Bill (care este extrem influent si care angreneaza un numar uluitor de oameni si asasini impotriva personajului Kiddo) si O-Ren Ishii (o femeie care conduce mafia japoneza Yakuza si care este de asemenea sub papucul lui Bill).

Aproape toate personajele negative din film sunt intoarse impotriva lui Kiddo de catre Bill, ceea ce e incredibil, mai ales daca iei in considerare ca femeia care conduce mafia japoneza se afla sub influenta unui american.

O sa incep totusi un rezumat scurt pentru cei carora le e prea lene sa-l citeasca de pe Wikipedia. Totul incepe cu masacrarea nuntasilor si a sotului lui Kiddo de niste asasini care au actionat la ordinul lui Bill, pentru ca Kiddo l-ar fi parasit pe Bill si pentru ca ar fi organizat o alta casatorie in secret. Singura care supravietuieste este chiar Kiddo, dar a stat patru ani in coma intr-un spital.

Acolo era cat pe ce sa fie ucisa de o asasina de-a lui Bill, dar Bill se razgandeste. Dupa ce Kiddo se trezeste, pleaca in cautarea tuturor asasinilor periculosi ai lui Bill pentru a se razbuna prin uciderea lor.

Ii ucide pe cei din America, dupa care pleaca in Okinawa, Japonia, pentru a-l convinge pe Hattori Hanzo (un mare fabricant de sabii) sa-i fabrice si ei o sabie, desi acesta a jurat cu ani in urma ca nu se va mai ocupa cu asa ceva.

Pana la urma Hanzo a fost convins dupa ce a aflat ca Kiddo vrea sa o foloseasca impotriva lui Bill si a asasinilor sai. Cu sabia incredibil de buna (cea mai buna pe care a fabricat-o Hanzo vreodata), Kiddo o ucide pe O-Ren Ishii si toata mafia Yakuza.

Dupa care se intoarce in zona rurala din Mexic pentru a-l ucide si pe Bill, seful tuturor asasinilor. Ceea ce este interesant aici este faptul ca la sfarsit Bill nu pare deloc un barbar si ca nu-i poarta deloc pica lui Kiddo, si nici Kiddo lui Bill. Dar Kiddo considera ca e de datoria ei sa-l ucida pe Bill si la fel crede si Bill, seful asasinilor parand resemnat si stiind ca merita sa moara.

Kill Bill este un film regizat si scris de Quentin Tarantino intr-un stil foarte unic, regizorul combinand genul western, genul artelor martiale din Hong Kong, genul filmelor japoneze chanbara, genul filmelor de razbunare si chiar a adus un omagiu anime-urilor japoneze.

Quentin Tarantino este unul dintre oamenii care-si merita aerul pe care-l respira, chiar daca filmele lui nu sunt pentru oricine.

Facebook