fbpx

Despre iesirea Marii Britanii din UE

Despre iesirea Marii Britanii din UE

Pe 31 ianuarie 2020, Marea Britanie a iesit oficial din UE. Au aparut speculatii privind consecintele care ii asteapta pe romanii care lucreaza in regat.

Ce nu se remarca e ca Marea Britanie nu e singura tara care nu a mai dorit in UE. Si Islanda a vrut anterior sa adere la Uniunea Europeana, dar a intrerupt demersurile pentru a nu fi afectata prea puternic de criza economica globala care a debutat in 2008.

Islanda a fost prima tara din lume care a fost afectata de criza economica. Pentru a-si redresa economia, Islanda a decis sa-si lase bancile datornice sa dea faliment, nu a incercat sa le achite datoriile din banii contribuabililor islandezi.

In cadrul a doua referendumuri, populatia din Islanda a interzis tarii sa plateasca datoriile catre creditorii straini care au pierdut bani dupa falimentul acelor banci.

Daca ar fi fost parte din UE sau ar fi aderat la zona euro, Islandei nu i-ar fi mers faza cu lasarea bancilor sale sa se falimenteze cu scopul redresarii economiei tarii. In schimb, Islanda urmeaza modelul Norvegiei si Groenlandei care nu sunt parte din UE si carora le merge bine.

Dupa 4 ani de criza, Islanda a ajuns la crestere economica si sta mult mai OK decat tarile cu dificultati din UE la care s-a incercat redresarea lor cu imprumuturi de sute de miliarde de euro de la UE si FMI.

CITESTE SI:  Ce alte tweeturi ale lui Donald Trump a restrictionat Twitter

Asta pentru cine credea ca UE si FMI sunt mana cereasca. Sunt niste profitori care incearca sa inrobeasca tarile pe veci prin imprumuturi pe care nu le vor putea plati.

Unii nu accepta interventia Bruxellesului in afacerile tarii si se zice ca ei instiga astfel la izolationism, nationalism, mergand pana la xenofobie. Cand Romania lui Ceausescu era parte din Uniunea Sovietica, a incercat presa rusa sa denigreze (cu adevarat, nu cu nimicuri) popoarele din Uniunea Sovietica cum se procedeaza astazi in Uniunea Europeana? Bineinteles ca nu.

Nationalism la Ceausescu? Da’ de cand e ceva rau sa fii patriot? Izolationism? Da’ n-aveam relatii economice cu multe tari din lume (chiar si cu cele democratice) si le exportam marfuri in draci?

Exista presedinte in lumea asta fara metehne si defecte? O fi avand si Ceausescu, dar era Ceausescu raspunzator pentru tot ce misca in Romania si stia cat de bine sau rau o duce fiecare roman in parte?

CITESTE SI:  Germania vrea sa interzica masinile cu motor cu ardere interna

El primea constant informatii false de la membrii de partid despre productia la hectar, despre situatia romanilor si altele. Normal ca unii suspusi din ziua de azi evita sa pomeneasca despre lucrurile astea, ca sa le reuseasca diabolizarea lui Ceausescu.

Cand zic astfel de lucruri despre Ceausescu, de indata unii – care incearca sa-mi decredibilizeze cele spuse – repeta obsesiv placa cu “retorica”. Cuvantul inseamna “arta de a argumenta”, dar ei il folosesc cu sensul de “a insela”. Eu doar expun un adevar. Adevarul fiind de partea mea, oricate studii politice si economice ar avea impricinatii astia in spate, ei nu sunt in stare sa ma decredibilizeze prin argumente. Asa ca apeleaza la scheme josnice de cretini.

Xenofobia din vestul blocului comunitar european e sau cel putin era in floare si cu adevarat serioasa, dar se zice la o televiziune de maxima audienta din Romania “fundul Moldovei”, se indruga (in mod repetat) mizerii, porcarii fara baza solida si stereotipuri (care pot fi extrapolate si la alte regiuni; si macar de-ar fi adevaruri adevarate si care reflecta grosul populatiei regiunii), se insulta astfel milioane de ROMANI care traiesc in Romania (care ar trebui sa preocupe CNCD-ul), nu doar mii sau sute, dar nu se autosesizeaza nici dracu’.

CITESTE SI:  Ce succes are Huawei in ciuda interdictiei SUA. In cifre

CNA-ul si CNCD-ul se pun in secunda doi pe sforait. Ia sa nu ne legam noi, romanii, de eschimosii din regiunile polare ca nu stiu sa citeasca si ca nu sunt la fel de educati ca o parte semnificativa din populatia Moldovei, ca sare CNCD-ul de cur in sus ca le-am incalcat dreptul eschimosilor la a taia gheata la copca. Sau… nascoceste CNCD-ul ceva. Ce viseaza aia din CNCD in somn, pun in aplicare cand sunt treji. Oricine isi doreste straini in Romania, de oriunde ar fi ei, cu conditia sa fie educati sau chiar geniali si bine intentionati.

Iar acum un banc despre moldoveni: “De ce se tin moldovenii dupa ambulanta? Ca sa pupe crucea”. Deci practic moldovenii sunt toti doar niste pupatori de moaste, ca sa nu mai zic ca sunt toti luati in balon in privinta IQ-ului (ca sa n-o zic altfel). Asta a fost un banc mai putin incisiv, sunt altele si mai si. Sa ma acuze CNCD-ul de ceva.

Facebook