fbpx
Despic firu-n patru 3 Doi barbati si jumatate. Analiza personajelor

Despic firu-n patru 3: “Doi barbati si jumatate”. Analiza personajelor

“Doi barbati si jumatate” e un serial. Sitcom, mai exact. E un serial de comedie american. A fost produs in anii 2003-2015, deci 12 sezoane. Il avem pe personajul Charlie Harper (interpretat de Charlie Sheen) care detine o locuinta spatioasa pe litoral; il avem si pe Alan Harper, fratele lui care vine sa locuiasca cu el dupa ce divorteaza si-si pierde locuinta; si Jake Harper, fiul lui Alan Harper care e nevoit sa locuiasca cu unchiu-sau.

Astea ar fi personajele principale initial. Ar mai fi Berta (persoana angajata sa intretina locuinta), Judith Harper (fosta sotie a lui Alan Harper), Evelyn Harper (ma-sa lui Charlie si Alan) si Rose (o duduie care viziteaza uneori acea locuinta catarandu-se pe balcon).

-Charlie Harper. Personajul asta e un afemeiat scriitor de jingle-uri, ocupatie care ii permite sa-si intretina stilul de viata extravagant care implica pileala si zeci de femei (nu simultan; nici Charlie Harper nu e atat de depravat incat sa fie fanul orgiilor).

E un personaj promiscuu, cu o moralitate cam indoielnica, cu sfaturi nepotrivite pentru nepotu-sau si oarecum in antiteza cu Alan Harper. Dar per ansamblu acest personaj e o persoana de treaba si pe care te poti baza. Ca doar i-a acceptat pe cei doi in gazda. BTW, actorul lui Charlie Harper obisnuia sa castige in jur de 700.000 de dolari pe episod.

CITESTE SI:  Ce serial extrem de popular va ajunge pe Disney+

-Alan Harper. Acest personaj e la polul opus in raport cu Charlie. E un om responsabil, moralist, sfatos, uneori critic la destrabalarile lui Charlie (poate pentru ca nu are cu ce; n.r.: situatia financiara), uneori strict cu Jake Harper. Are o diploma in chiropractica (o meserie neapreciata), deci e un soi de maseur cu diploma. De-aici si ironiile.

Exista o evolutie involutie la personajul Alan Harper. La inceputul serialului, avea acel tipar pe care l-am mentionat. Insa, dupa ce actorul lui Charlie Harper a fost concediat de productie in 2011 si in locul lui a venit Walden Schmidt (interpretat de Ashton Kutcher), Alan Harper a devenit o lichea, un parazit care traieste pe resursele altora.

Si chiar intr-un mod aproape cinic. Walden Schmidt, un miliardar, ii cumpara locuinta bulan a lui Charlie Harper, iar Alan devine un om de joasa speta. Pentru ca traieste si pe resursele lui Walden cu care nu avea nicio legatura de rudenie.

-Jake Harper. Personajul asta e un “pârțar”, cu un nivel intelectual redus, lenes, un anchilozat in lene. Dar asta e personajul, pentru ca actorul e de alta factura.

Prin 2013, actorul i-a indemnat pe oameni sa nu mai vizioneze acest serial, ca avea el niste convingeri religioase, ca serialul ar fi unul degradant si dezumanizant. Prin urmare, producatorii au decis sa-i rareasca aparitiile in serial.

CITESTE SI:  Cum iti securizezi locuinta inteligenta in fata malware-ului

-Berta. O tantita indiscreta si ironica la adresa celor 3 si care le intretine locuinta.

-Rose. O persoana care ii viziteaza locuinta lui Charlie Harper. Dar nu-i viziteaza locuinta in mod clasic, ci urcandu-se pe balcon. Si la plecare coborand de pe balcon. Tranzitul prin balcon a devenit, insa, o componenta clasica.

-Walden Schmidt. Asta e un miliardar care ii cumpara locuinta lui Charlie Harper, dupa ce Charlie dispare din serial. Similar cu Charlie Harper, si acesta ii ofera cazare lui Alan Harper. Ulterior, Alan Harper devine un parazit cinic.

Later Edit: Ar mai exista ceva personaje insemnate care necesita descriere. Cum ar fi Chelsea Melini (logodnica lui Charlie Harper), Herb Melnik (cel care isi pune pirostriile cu Judith) si Jenny Harper (fiica ratacitoare a lui Charlie).

-Chelsea Melini. Printre primele tipe statornice din intreaga existenta pamanteasca a lui Charlie Harper si cu care n-a avut doar o relatie pasagera, ci chiar de lunga durata. Si care ii si devine logodnica, o premiera.

Chelsea e chibzuita, cu picioarele pe pamant si nemultumita uneori de lipsa de implicare a lui Charlie in cuplu, acesta fiind obisnuit anterior sa aiba anumite tabieturi si sa zburde liber si neingradit.

-Herb Melnik. Omul care devine tatal vitreg al lui Jake. Si care, culmea, e intr-o relatie de amicitie cu lepadatura de Alan Harper. Concluzia ar fi ca serialul asta e intors pe dos.

CITESTE SI:  VIDEO: Acest mic robot poate spune daca iti miros picioarele. Aviz barbatilor

Herb Melnik e un om dispus sa lase de la el. E extrovertit, prietenos si nu are aceeasi strictete precum Alan. Parca s-a nascut in Ardealul din America. Apai, no.

-Evelyn Harper. Cea care i-a procreat pe Charlie si Alan. E o femeie caracterizata prin egoism si care lucreaza in imobiliare. Cei doi apeleaza uneori la ea cand sunt stramtorati financiar, mai ales Alan.

O Cruella intruchipata si reincarnata. Si pe jumatate coarda penala. Se incurca cu Walden Schmidt care are probabil jumatate din varsta ei, ea fiind in etate. Serialul asta chiar e dement.

-Jenny Harper, fiica disparuta si regasita a lui Charlie, dupa ce Charlie e ejectat din serial. Si pentru ca nici Jake nu prea a mai plimbat praful in ultima perioada in serial, producatorii s-au gandit sa o aduca pe Jenny ca sa compenseze personajele lipsa, ea fiind cica rodul uneia dintre aventurile trecute ale lui Charlica. Jenny e lesbiana si oarecum vulgara.

-Judith Harper, un personaj intransigent si unul dintre personajele antagoniste. Ea si Alan Harper se separa, Jake e nevoit sa stea cu randul la cei doi, iar Alan se alege cu platitul pensiei alimentare (din fantastica lui profesie si indeletnicire de chiropractician). Judith e aproape o parasuta si o persoana veninoasa.