fbpx

De ce dojotech.ro afisa mesajul ciudat de aseara

De ce dojotech.ro afisa mesajul ciudat de aseara

Practic, nu dojotech.ro afisa mesajul, browserul il afisa. Browserul te notifica daca un site e nesigur; si te impiedica sa-l accesezi. Notificarea aia din partea browserului a existat timp de vreo jumatate de ora si putea fi observata la accesarea Dojotech in acel interval de o jumatate de ora.

Motivul e ca am renuntat la certificatul SSL anterior (platit) in favoarea unuia gratuit, dar la fel de eficace. Pentru asta ar trebui sa cinstim hostul, totul se datoreaza lor. Era o operatiune ce tine de ei. De la dezactivarea certificatului SSL vechi pana la emiterea celui nou a existat un timp de vreo jumatate de ora.

In acea jumatate de ora, nu era sigur sa introduci vreo parola sau vreun numar de card bancar pe dojotech.ro. De-asta browserul afisa respectivul mesaj.

CITESTE SI:  Care a fost cea mai mare greseala a lui Bill Gates la Microsoft

Insa oricum nu ofer functia de creare de cont de utilizator pe Dojotech si nici nu vand nimic strict pe site, asa ca nu aveai ce parola sau numar de card bancar sa introduci. Aici, certificatul SSL e mai degraba o masura de precautie, in caz de.

Cand apare mesajul din imaginea de deasupra (imagine cu caracter ilustrativ) pe vreun site pe care il accesezi, NU e sigur sa introduci astfel de date acolo.

Daca nu apare lacatul in bara de adrese (ci un triunghi cu un semn al exclamarii) si introduci acele date pe respectivul site, datele ar putea ajunge (pe traseul lor de la browser pana la site) la unii terti (adica hackeri, oamenii care n-au legatura cu respectivul site). Conexiunea catre acel site nu e criptata.

CITESTE SI:  Cat costa acum deblocarea si pornirea masinii Ford de la distanta

Lacatul ala inseamna ca site-ul web are criptare impotriva hackerilor si ca e sigur, lacatul nu apare de florile marului. Facebook si Google au lacat, deci sunt criptate si sigure pentru introducerea acelor date.

Am redactat acest articol pentru a le risipi vizitatorilor – carora le-a aparut acel mesaj aseara – orice motiv de ingrijorare cu privire la securitate. Dojotech.ro foloseste probabil cele mai stricte standarde de securitate – ale hostului – care sunt necesare pentru acest site.

Dojotech nu e ca Google si Facebook, adica nu necesita introducerea acelor date, ceea ce inseamna ca certificatul SSL nu ar fi 100% necesar. Dar reiterez: in caz de.

CITESTE SI:  Cum repara Google refresh-ul de 90Hz al ecranului smartphone-ului Pixel 4

Reiterez si un alt lucru: in niciun caz nu ne apar identitatile celor care viziteaza dojotech.ro! Site-ul nu a fost construit pentru ca vizitatorii sa introduca date de identitate. Aici nu e necesara parola, nume, data de nastere, card bancar.

Ca noi nu suntem de-al de Facebook sau Google, platforme in care iti introduci un cvadrilion de date. Noi suntem mai inapoiati decat Facebook si Google. Companiile astea traiesc de pe urma datelor utilizatorilor. Asta e noua moda. Dar aici esti anonim, nu introduci niciun fel de date personale.