fbpx
Brexit - a fi sau a nu fi in Uniunea Europeana

Brexit – a fi sau a nu fi in Uniunea Europeana

Nu stiu ce parere ar avea acum Shakespeare de ce se petrece cu tara lui, oricum e o chestie care l-ar depasi, dar treaba asta are ecouri serioase.

Britanicii au votat in cadrul unui referendum sa iasa din Uniunea Europeana. 52% dintre votanti au ales Brexit-ul, iar 48% au ales sa ramana in UE. Urmarile sunt destul de grave.

Lira sterlina s-a devalorizat, pietele financiare vor fi afectate si probabil ca britanicii vor avea cel mai mult de suferit, mai ales imigrantii din Marea Britanie care vor avea probleme cu vizele, pasapoartele etc.

Se poate spune ca iesirea Marii Britanii are ecou in toata lumea si s-ar putea ca firmele straine din toata lumea din Marea Britanie sa intampine probleme.

Majoritatea ramolitilor din Marea Britanie au decis sa iasa din UE, in timp ce majoritatea tinerilor au decis sa ramana.

Acuma, ramane de discutat care dintre ei au ales cu cap, pensionarii sau generatia Z. Daca il intrebi pe vreunul de ce a ales “out”, niciunul nu o sa stie ce sa-ti spuna.

Englezii intai au ales si dupa aia s-au informat ce este Uniunea Europeana. Ei nici nu stiau pe ce lume traiesc.

Cand au aflat, au inceput sa regrete decizia si sa initieze o petitie pentru repetarea referendumului. Asa-i cand alegi ca oaia.

Aia care au votat sa iasa nu o sa-ti aduca argumente financiare sau economice. Nu, o sa-ti spuna ca nu vor sa li se comande de la Bruxelles. Li s-a trezit nationalismul in ei!

Scotienii, insa, care au decis in majoritate sa ramana, vor discutii imediate cu Bruxelles-ul pentru a-si proteja locul in UE.

La noi, totul se comanda din afara si nimeni nu pare sa aiba vreo problema. Ii doare la basca pe politicienii nostri slugarnici.

Cum cred eu ca au ales cei 52%? Eu cred ca n-au votat bine, pentru ca Marea Britanie poate avea de castigat daca ramane un UE.

Tarile mari si tari din UE castiga de pe urma tarilor incapabile sa absoarba fondurile europene. Spre binele lor, ar trebui sa ramana in UE.

Spre binele nostru, ar trebui sa iesim cat mai repede din UE, avand in vedere ca rata de absorbtie a fondurilor europene de la noi din tara e jalnica.

Fiecare stat membru din Uniunea Europeana trebuie sa contribuie la bugetul Uniunii Europene, fondurile sunt apoi distribuite si impartite intre tarile din UE pe baza proiectelor lor.

Romania mai multi bani da decat primeste din cauza unor tampiti care nu o sa se schimbe vreodata. Deci, pierdem vremea si bani cu UE.

Deci, trebuie sa ne caram cat mai repede. Putem iesi din UE si sa intram in discutii cu Bruxelles-ul pentru a nu avea prea mult de suferit de pe urma asta.

Putem sa urmam exemplul Islandei care nu e in UE si care nu s-a imprumutat cu miliarde de euro ca sa se salveze (Islanda a fost prima tara din lume care a cazut prada crizei economice), care si-a lasat bancile sa dea faliment si care acum sta mult mai bine decat tarile salvate cu sute de miliarde de euro de la FMI si UE.

Presedintele Turciei spune ca probabil vor exista si alte tari care vor dori sa urmeze exemplul Marii Britanii si sa zica “Auf Wiedersehen” Uniunii Europene. Jihadistii cred ca dau bairam cu executii si decapitari pe la ora asta.