fbpx

12 neadevaruri promovate in filmele de la Hollywood

12 neadevaruri promovate in filmele de la Hollywood

Va prezint 12 neadevaruri pe care filmele de la Hollywood le promoveaza, minciuni care sunt promovate si de alte filme, nu numai de cele de la Hollywood. Asta dovedeste probabil ca realitatea noastra cea de toate zilele este prea plictisitoare pentru producatorii de film, asa ca nascocesc tot felul de prostii.

1. Psihopatii sunt genii malefice

Psihopatii sunt genii malefice

Psihopatii din filme sunt indemanatici, inteligenti, calculati, calmi si extrem de politicosi, dar un psihopat real este mai probabil dezorganizat, impulsiv si are probleme cu temperamentul.

2. Poti invinge gravitatia

Poti invinge gravitatia

In filme, atunci cand eroii cad in gol, acestia se prind de franghii sau de marginea unei ferestre si reusesc sa fenteze gravitatia si sa nu cada in continuare. Dar, in realitate, intr-o secunda sau doua cat timp prind viteza, acest mod de oprire brusca poate duce la leziuni interne si la ruperea oaselor.

3. Ai dreptul la un apel

Ai dreptul la un singur apel

In filmele americane, politistii trebuie sa-ti citeasca drepturile daca esti arestat in Statele Unite, desi in realitate drepturile sunt citite numai inaintea unui interogatoriu si ai dreptul la avocat, dar nu sa efectuezi un apel.

4. Orice masina poate fi o bomba

Orice masina poate fi o bomba

Cam in toate filmele masinile explodeaza in urma unui impact, cand in realitate acest lucru se intampla rareori. In viata reala, masinile devin doar fiare contorsionate.

5. Velociraptorii au o inaltime similara cu cea a oamenilor

Velociraptorii au o inaltime similara cu cea a oamenilor

De fapt, aceste bestii nemiloase din vechime au o inaltime de doar 60-90 de centimetri, dar acesti dinozauri raman totusi niste ucigasi feroce. Sau cel putin asa se spune.

6. Coma nu e mare lucru

Coma nu e mare lucru

In filme, pacientii se trezesc din coma dupa ani de zile fara mari probleme mentale sau fizice si arata splendit si in forma, dar in realitate e exact pe dos. In realitate, cei care ies din coma au nevoie mai apoi de multa recuperare fizica.

7. Profesionistii impusca din lateral

Profesionistii impusca din lateral

Ar merge si asa daca n-ar exista reculul care ti-ar provoca o rana de toata frumusetea la mana care n-ar da bine la un gangster. Mai mult, tragand din lateral este aproape imposibil sa nimeresti tinta.

8. Toti teroristii sunt rusi sau arabi

Toti teroristii sunt rusi sau arabi

In anii ’70 si ’80, teroristii din filmele americane erau in principal rusi, iar dupa anii 2000 teroristii erau in mare parte arabi.

9. Eroii din filme nu se imbata niciodata

Eroii din filme nu se imbata niciodata

Daca oamenii din viata reala ar bea cum beau cei din filme, ei ar fi muci si in coma alcoolica in cea mai mare parte a timpului.

10. E simplu sa alergi pe tocuri

E simplu pe alergi pe tocuri

Fuga pe tocuri le poate crea probleme femeilor in realitate, dar in filme femeile nu obosesc deloc si nu li se clinteste niciun fir de par. De asemenea, executarea miscarilor de Judo pe tocuri pare la fel de simpla pentru acestea. Mai e cineva caruia ii plac femeile pe tocuri?

11. Ranile la cap sterg memoria

Ranile la cap sterg memoria

Pe ecrane, o lovitura in capatana poate transforma un criminal intr-o persoana obisnuita. In realitate, amnezia profunda cauzata de un atac corporal sau de infectarea creierului este destul de rar intalnita si, chiar si in acele cazuri, oamenii nu-si uita identitatea. Acestia isi pot pierde insa capacitatea cognitiva si memoria pe termen scurt.

12. Gravitatia este la fel pe toate planetele

Gravitatia este la fel pe toate planetele

In filmele SF, cand oamenii ajung pe alte planete, acestia se deplaseaza normal, dar in realitate asa ceva nu e posibil. De exemplu, pe Luna un barbat de 82 de kilograme ar cantari numai 14. Aceeasi persoana ar avea 192 de kilograme pe Jupiter, iar pe Marte numai 32 kilograme.