Tehnologia de realitate virtuala ar putea parea o unealta evidenta de folosit in entertainment, cum ar fi la jocuri video, filme si asa mai departe. Cu toate acestea, tehnologia de realitate virtuala are mai multe intrebuintari decat cele pe care le-am vazut in trecut, cum ar fi faptul ca realitatea virtuala ii poate ajuta pe oameni sa-si depaseasca teama de a vorbi in public.
Realitatea virtuala poate fi de asemenea folosita pentru a trata afectiuni medicale, precum inabilitatea ochiului de a focaliza, ceea ce este ceea ce incearca o companie denumita Vivid Vision sa realizeze.
Pentru cei care nu sunt familiarizati, Vivid Vision a lansat acum cativa ani si a lucrat la niste unelte in realitate virtuala pentru a ajuta la tratarea de afectiuni ale ochiului, cum ar fi cea pe care am mentionat-o mai sus – inabilitatea ochiului de a focaliza.
Directorul executiv al companiei Vivid Vision, James Blaha, sufera de inabilitatea ochiului de a focaliza si chiar a experimentat pe el prototipul companiei pentru a vedea daca functioneaza.
Acum, directorul Vivid Vision sustine ca vederea slaba a ochiului sau s-a imbunatatit la aproape 20/20, ceea ce a dus de asemenea la lansarea unei suite de terapie a vederii, precum si la in jur de 90 de clinici in Statele Unite care folosesc realitatea virtuala a Vivid Vision pentru a trata mai mult de 6000 de pacienti care sufera de probleme similare.
Vivid Vision a reusit de atunci sa adune 2,2 milioane de dolari si exista de asemenea planuri de a lansa o versiune pentru acasa a sistemului de tratament cu care utilizatorii vor putea sa-si administreze tratamentele companiei Vivid Vision in confortul propriei lor locuinte in loc sa mearga la o clinica de cateva ori pe saptamana, pentru a scapa de inabilitatea ochiului de a focaliza.