fbpx
De ce acest om nu mai are voie timp de 7 ani sa fie CEO-ul niciunei companii din Regatul Unit

De ce acest om nu mai are voie timp de 7 ani sa fie CEO-ul niciunei companii din Regatul Unit

Conform autoritatilor din Regatul Unit, un anumit om nu mai are voie timp de 7 ani sa fie CEO-ul vreunei companii de pe teritoriul Regatului Unit. Acel om nici nu mai are voie sa fie implicat in vreun fel in vreo companie britanica fara a obtine permisiunea instantei. Aceasta decizie a autoritatilor britanice e destul de indreptatita.

Fostului CEO al Cambridge Analytica i s-a interzis sa conduca o alta companie in Regatul Unit timp de 7 ani. “Incepand cu 5 octombrie 2020, Alexander Nix este descalificat timp de 7 ani de la functia de CEO sau cu implicare in mod direct sau indirect intr-o companie fara permisiunea instantei – si are interzis la promovarea, formarea sau administrarea unei companii”, a precizat Serviciul de Insolventa din Regatul Unit intr-o declaratie care anunta interdictia.

CITESTE SI:  Acest smartphone capabil de apeluri prin satelit nu se va lansa probabil anul acesta

Omul a fost anterior CEO al Cambridge Analytica, firma de date care a folosit un test de personalitate pentru a aduna informatii de la milioane de utilizatori Facebook, ceea ce a iscat anchete guvernamentale in SUA si Regatul Unit.

CITESTE SI:  De ce Audi amana lansarea primei sale masini electrice

Acest om a fost destituit din functia de CEO al Cambridge Analytica dupa ce Channel 4 din Marea Britanie a publicat rezultatele unei anchete care a dezvaluit modul in care Nix intentiona ca firma la care era CEO sa captureze politicieni si sa influenteze alegerile.

Serviciul de Insolventa a declarat ca anchetele sale au confirmat ca companiile conduse de acest om, inclusiv Cambridge Analytica, au oferit “servicii lipsite de etica”.

CITESTE SI:  La ce alternativa la smartphone-urile pliabile lucreaza LG

“Serviciile lipsite de etica oferite de companii au inclus mita sau activitati neetice, campanii de reducere a dorintei de a vota, obtinerea de informatii pentru discreditarea adversarilor politici si raspandirea de informatii in mod anonim in campaniile politice”, se arata in declaratie. Din aceste motive, acestui om i s-a interzis sa mai fie CEO in Regatul Unit timp de 7 ani.