Exista mult mai multe lucruri implicate in reproducerea unei picturi decat doar copierea modului in care arata si incercarea de a recrea culorile. Dar se pare ca cercetatorii sunt cu un pas mai aproape de a reproduce cu succes picturile prin folosirea AI (inteligenta artificiala) si a imprimarii 3D, cea din urma fiind folosita pentru a ajuta la o recreare mai buna a culorilor.
Potrivit cercetatorilor, imprimarea traditionala 2D foloseste de obicei patru culori diferite: cyan, purpuriu, galben si negru. Aceste culori sunt apoi combinate pentru a obtine culorile pe care le vedeti pe ecranul PC-ului, desi, in cea mai mare parte, cine are imprimanta stie ca nu este chiar acelasi lucru.
Cu toate acestea, prin utilizarea imprimarii 3D, cercetatorii pot „stivui” pana la zece tipuri de culori care vor obtine o reproducere mai buna a culorilor picturii, datorita profunzimii culorilor.
In clipul video de mai jos, vedem cum imprimarea 3D permite picturii reproduse sa arate aproape la fel cu originala. De asemenea, pe langa imprimarea 3D, este folosita AI pentru a determina mixul optim de culori necesar pentru a obtine acel aspect si pentru a reproduce mai fidel pictura.
Mai mult, AI va fi folosita pentru a determina cel mai bun aspect al picturii in conditii diferite de iluminare. Potrivit unuia dintre cercetatori, inginerul mecanic Mike Foshey, „Valoarea artei plastice a crescut rapid in ultimii ani, asa ca exista o tendinta crescuta de a fi inchisa in depozite, departe de ochii publicului. Noi construim tehnologia pentru a inversa aceasta tendinta si pentru a crea reproduceri ieftine si exacte de care se poate bucura toata lumea”.
In prezent, nu toate culorile picturilor pot fi reproduse de AI si imprimarea 3D, din cauza unei biblioteci limitate de culori, dar cercetatorii spera sa se extinda in aceasta privinta in viitor.