Este intotdeauna o idee buna pentru securitate sa ai activata autentificarea in doi pasi (cu doi factori) la conturile tale, pentru a contracara phishing-ul. Cele mai frecvente forme de autentificare in doi pasi includ notificarile push si codurile trimise prin mesaje text.
Cu toate acestea, atacatorii cibernetici pot ocoli aceasta limitare, cu pagini false de autentificare pentru a fura informatiile de logare.
Astfel, Google considera ca cheile de securitate bazate pe standardele FIDO reprezinta cea mai puternica protectie impotriva acestor incercari, iar acum permite smartphone-ului tau Android sa functioneze ca cheie de securitate.
Google considera ca cheile de securitate reprezinta cea mai puternica metoda de autentificare in doi pasi de pe piata. Cheile fizice protejeaza de phishing conturile utilizatorilor, iar acestia trebuie sa atinga cheia in timpul unei incercari de conectare care este marcata ca necunoscuta sau suspecta.
Incepand de acum ceva vreme, in beta, este posibil sa folosesti un smartphone Android ca cheie de securitate. Aceasta functionalitate este integrata in smartphone-urile care ruleaza sistemul de operare Android 7.0 sau mai nou.
Acest lucru determina sa fie mai convenabil sa folosesti aceasta protectie puternica fara sa fie nevoie sa ai chei suplimentare de securitate.
Smartphone-ul Android poate fi folosit pentru a proteja un cont Google personal, dar si conturi Google Cloud de la serviciu. Pentru a activa cheia de securitate a smartphone-ului, utilizatorii au nevoie de un smartphone cu sistem de operare Android 7.0 sau mai nou si de un PC cu Bluetooth care ruleaza sistemul de operare Chrome OS, macOS sau Windows 10.
Utilizatorii trebuie mai intai sa adauge contul Google pe smartphone-ul Android, sa se asigure ca au autentificarea cu doi factori activata, iar apoi sa mearga la setari si sa apese pe „Add security key”.
Acestia trebuie apoi sa-si aleaga dispozitivul Android din lista de dispozitive disponibile si cam atat. La logare, utilizatorii trebuie sa se asigure ca Bluetooth-ul este activat pe smartphone-ul Android si pe dispozitivul pe care se logheaza (de cele mai multe ori PC). Astfel, securitatea ar trebui sa fie maxima.