fbpx
Un politician din Rhode Island vrea o taxa pe jocurile video violente

Un politician din Rhode Island vrea o taxa pe jocurile video violente

Un membru republican din Rhode Island, Statele Unite, Robert Nardolillo III, a dezvaluit planuri de a impune o taxa pentru jocurile video violente pentru a plati resursele de sanatate mintala si consiliere in scoli.

Jocurile video violente contribuie la violenta in viata reala? Aceasta este o dezbatere care nu pare sa se incheie prea curand, pentru ca unii cred ca da, in timp ce altii cred ca nu.

Totusi, se pare ca, in Rhode Island, un membru republican pe nume Robert Nardolillo III doreste sa impuna o taxa asupra jocurilor video violente. Intr-o declaratie publicata pe pagina sa de Facebook, Robert Nardolillo din Rhode Island spune, “Exista dovezi ca copiii expusi la jocuri video violente de la o varsta frageda tind sa actioneze mai agresiv decat cei care nu sunt. Proiectul de lege ar oferi scolilor resursele suplimentare necesare pentru a-i ajuta pe elevi sa se ocupe de aceasta agresivitate intr-un mod pozitiv”.

CITESTE SI:  De ce un restaurant ofera 20% reducere pentru clientii Huawei

Banii adunati din taxele de pe urma acestor jocuri video ar fi investiti in initiative pentru sanatatea mintala. Presupunand ca aceasta taxa intra in vigoare in Rhode Island, ocurile video violente vor fi taxate cu 10% atunci cand sunt vandute in statul Rhode Island, ceea ce inseamna ca aceasta taxa ar fi limitata la acest stat si nu este aplicabila la nivelul tuturor Statelor Unite, desi ne putem imagina ca aceasta presupunere ar putea inspira parlamentarii din alte state.

CITESTE SI:  Ce pret ar putea avea serviciul video Apple TV+ anuntat oficial

El adauga, “Scopul nostru este ca fiecare scoala din Rhode Island sa fie un loc sigur si calm in care elevii sa poata invata. Prin oferirea de resurse copiilor pentru a-si gestiona astazi agresivitate, putem asigura un viitor mai linistit”.

CITESTE SI:  Unde s-au oprit noile smartphone-uri Pixel ale Google

Ramane de vazut daca acest lucru se va intampla sau nu, dar ne asteptam ca cel mai probabil initiativa pentru Rhode Island va fi intampinata cu o oarecare rezistenta de altii care nu impartasesc punctul de vedere al politicianului despre taxa pe jocurile video violente.