fbpx
Touch ID

Baiatul care a reusit sa treaca de metoda de securitate Touch ID

Cand vine vorba despre intimitate, Matthew Green este un guru. Acest profesor universitar stie totul despre spionajul NSA, criptare si securitatea computerelor. Cu toate acestea, acesta si-a gasit nasul. Este vorba despre baiatul sau de 7 ani.

Vezi tu, Green detine un iPhone 6 Plus cu metoda de securitate Touch ID. Asta inseamna ca totul este criptat pe telefon pana ce Green – si numai el – il deblocheaza folosindu-si amprenta pe senzorul de securitate Touch ID. Dar marti dimineata, baiatul sau a intrat in camera parintilor si s-a indreptat catre partea patului in care dormea tatal sau. Apoi, i-a folosit amprenta pentru a-i debloca iPhone-ul.

CITESTE SI:  La ce e util noul cip U1 din noile iPhone-uri ale Apple

Se presupune ca senzorul de amprente digitale Touch ID este destul de sigur si ca te ajuta in cazul in care ti-e furat iPhone-ul si vrei ca nimeni altcineva in afara de tine sa-ti acceseze datele. Pana acum au existat putine plangeri in legatura cu aceasta metoda de securitate.

Totusi, potrivit unui raport de CNN, un baiat de 7 ani a reusit sa treaca de securitatea Touch ID a tatalui sau. Metoda este una cat se poate de simpla. In timp ce tatal sau dormea, baiatul a deblocat iPhone-ul fara stirea acestuia. In mod ironic, tatal sau preda criptografia si securitatea computerelor la Universitatea Johns HopKins. Desi Touch ID este o metoda destul de buna de securitate, adevarul este ca nu poti opri un hot sa-ti apese amprenta pe senzor si sa-ti deblocheze iPhone-ul.

CITESTE SI:  Un cancer de celule scuamoase a fost descoperit folosind un aparat de ultrasunete conectat la iPhone

Tatal baiatului sustine ca in cazul in care te afli in arest, securitatea pe care o ofera amprentele digitale nu este de mare ajutor in a-ti proteja datele si ca cea mai buna metoda este cea veche, prin parola. In Statele Unite, daca te afli in situatia in care autoritatile iti cer sa spui o parola, poti refuza invocand Al Cincilea Amendament. Acesta consta intr-un drept garantat de constitutia americana care permite oricarui cetatean american sa refuze sa raspunda la intrebarea unui procuror in cazul in care raspunsul este incriminant pentru el. Deci, mai buna este parola decat metoda de securitate cu amprente, in acest caz.