fbpx

Modul in care acest inginer si-a creat proprii ochelari inteligenti GPS

Modul in care acest inginer si-a creat proprii ochelari inteligenti GPS

Cu ce isi ocupa timpul un inginer in pandemie? Daca esti Samson “smarchbme” March, atunci construiesti o pereche de ochelari de soare inteligenti GPS ca accesoriu pentru smartwatch-ul construit anterior chiar de tine.

Inginerul si-a creat propria pereche de ochelari inteligenti care ii permite sa navigheze in jurul unor locatii necunoscute fara a fi nevoie sa foloseasca ecranul telefonului.

Inspirat de citatul despre timpul necesar pentru a explora imprejurimile, inginerul si-a dorit un mod mai inteligent de a se plimba. Ochelarii inteligenti GPS functioneaza prin emiterea unei lumini in globul ocular.

CITESTE SI:  Ce zice HTC despre presupusa sa iesire din industria de smartphone-uri

Cand ajungi la destinatie, o alta lumina emisa in globul ocular corespunzator te directioneaza. Acesti ochelari inteligenti GPS nu au implicat doar permiterea acestora sa se conecteze la smartphone, deoarece e nevoie de precizie la nivel de strada.

Inginerul si-a proiectat propria aplicatie pentru iPhone care poate oferi informatii despre viraje pentru a se putea orienta la nivelul strazii. Este prima sa aplicatie, construita in Swift, iar inginerul a declarat pentru Engadget ca experienta a fost “o incantare”.

CITESTE SI:  La ce poate fi util designul de smartphone Samsung care se pliaza pe verticala

Din punct de vedere hardware, ramele sunt prelucrate CNC din bambus, cu gauri in brate pentru a adaposti o pereche de placi de circuite imprimate si un acumulator.

Samson si-a folosit propriile lentile si le-a lustruit, acesta fiind un nivel de dedicare de apreciat. Inginerul a declarat ca proiectul ochelarilor inteligenti GPS, pe care l-a inceput prin septembrie, a necesitat aproximativ 40 de ore de munca in total, plus alte 20 de ore pentru ca aparatul de prelucrare sa functioneze.

CITESTE SI:  Ce parere avem despre Microsoft Lumia 535 dual-SIM

Samson March a publicat instructiunile necesare pe GitHub, asa ca inginerii suficient de motivati isi vor putea crea proprii lor ochelari inteligenti GPS. Samson a dezvaluit ca costul componentelor ar trebui sa fie de aproximativ 20 de dolari.