fbpx
Un analist sustine ca vanzarile de iPhone-uri vor intra in declin anul viitor

Un analist sustine ca vanzarile de iPhone-uri vor intra in declin anul viitor

OK, este acel moment al anului cand analistii fac predictii mari despre anul care vine, dar aceasta de la analistul financiar sef Katy Huberty de la Morgan Stanley este chiar importanta.

La sfarsitul fiecarui an, analistii de piata fac predictii despre cum se vor descurca unele dintre cele mai mari companii si avand in vedere ca Apple sta confortabil in acea lista, exista cativa analisti care fac predictii despre norocul companiei in 2016.

CITESTE SI:  iPhone 8 si iPhone X suporta incarcarea rapida, dar numai cu o anumita conditie

Analistul financiar sef Katy Hubert de la Morgan Stanley este de parere ca Apple s-ar putea confrunta cu scaderi ale vanzarilor de iPhone-uri in anul viitor.

Nu este nicio indoiala ca iPhone-ul s-a dovedit a fi un produs foarte profitabil pentru Apple. An de an, compania a fost martora la niste vanzari record ale iPhone-urilor sale care contribuie cu o bucata sanatoasa la miliardele de dolari din fiecare trimestru in bilantul lor.

Huberty este de parere ca vanzarile de unitati iPhone ar putea intra in declin anul viitor cu pana la 5,7 procente, iar asta s-ar traduce in reducerea vanzarilor anuale de la 231 de milioane de unitati in 2015 la 218 milioane de unitati in 2016.

CITESTE SI:  Cele mai bune smartphone-uri de buget sub 1000 de lei

Analistul crede ca acest declin va fi alimentat de maturizarea penetrarii smartphone-urilor pe pietele dezvoltate, precum si preturile mari in unele piete internationale importante, de exemplu China.

Desi prezice un declin al vanzarilor de iPhone-uri, Hubert este de parere ca veniturile per ansamblu ale Apple ar putea creste cu doua procente, Apple TV si Apple Watch contribuind la acea crestere.

CITESTE SI:  Cum sunt posetele Louis Vuitton echipate cu ecrane flexibile

Predictiile analistilor sunt intotdeauna un hazard si nu stim niciodata sigur daca se vor adeveri, asa ca vom afla cum se descurca cu adevarat iPhone-ul pe piata atunci cand rezultatele trimestriale vor fi facute publice anul viitor.

Sursa: zdnet.com