fbpx
Un analist estimeaza durata medie de viata a dispozitivelor Apple

Un analist estimeaza durata medie de viata a dispozitivelor Apple

Analiza efectuata de un analist se bazeaza pe numerele oferite de Apple in fiecare trimestru, in special numarul de dispozitive pe care le vinde. De asemenea, analistul se bazeaza pe un numar rar dezvaluit de Apple, si anume numarul de produse Apple active.

Avand in vedere ca unele dispozitive de consum sunt foarte scumpe in zilele noastre, nu este foarte fezabil ca unii sa-si schimbe in mod constant dispozitivele in fiecare an pentru a tine pasul cu cele mai recente tehnologii, mai ales cand vine vorba despre produsele Apple.

CITESTE SI:  Prin ce se deosebeste boxa inteligenta Samsung Galaxy Home de altele

Pretul lui iPhone X incepe de la 999 de dolari, pret care este mult mai mare decat cel al iPhone-ului original care a fost lansat la un pret de 599 de dolari. Acesta este motivul pentru care e de inteles faptul ca unii utilizatori si-ar putea pastra dispozitivele pentru mai mult timp, avand in vedere ca e prea costisitor sa cumpere cate un dispozitiv in fiecare an, dar exact cat timp le pastreaza?

CITESTE SI:  Aceasta functie a lui Apple Watch le-a fost utila unor caiacisti

Presupunem ca acest lucru variaza de la consumator la consumator, dar analistul Horace Dediu de la Asymco a calculat, pe baza numerelor publicate, ca durata medie de viata a unui produs Apple este de aproximativ 4 ani.

Analistul isi bazeaza calculele pe numerele publicate de companie in fiecare trimestru cu privire la dispozitivele pe care le-a vandut. De asemenea, analistul se bazeaza pe numarul de produse active despre care compania a spus recent ca ar fi de 1,3 miliarde.

CITESTE SI:  Jony Ive de la Apple spune ca lui iPhone X i-a luat cinci ani pentru a fi dezvoltat. Noi credem ca este o strategie de imagine

Potrivit analistului, prin cunoasterea numarului de produse active impreuna cu numarul de produse vandute, acestea pot fi folosite pentru a aproxima durata medie de viata a produselor.

In mod interesant, se pare ca durata medie de viata a dispozitivelor Apple pare sa creasca cu fiecare trimestru, ceea ce indica faptul ca oamenii isi pastreaza produsele Apple pentru mai mult timp decat inainte si ca vor continua sa procedeze astfel.