fbpx
Retragerea lui Galaxy Note 7 ar putea afecta alte proiecte de cercetare si dezvoltare ale Samsung

Retragerea lui Galaxy Note 7 ar putea afecta alte proiecte de cercetare si dezvoltare ale Samsung

Increderea nu este singurul lucru care a primit o lovitura la Samsung. Avand in vedere ca compania opreste oficial productia lui Galaxy Note 7 si pentru ca a fost emisa o a doua retragere, acest lucru va afecta fara indoiala compania financiar.

Ultima data am auzit ca incidentul cu Galaxy Note 7 ar putea duce la urmatoare chestie: Samsung nu va mai castiga 17 miliarde de dolari din vanzarile telefoanelor. Cu toate acestea, se pare ca asta nu e tot.

CITESTE SI:  S-a confirmat ca va aparea un BlackBerry KEY2 posibil cu pret mai mic

Din cauza sumei de bani pe care Samsung va trebui sa o cheltuiasca pentru a retrage telefoanele Galaxy Note 7 pentru a doua oara si din cauza sumei de bani pe care acestia au pierdut-o in termeni de costuri de oportunitate, o stire de Business Korea (via PhoneArena) a indicat ca esecul cu Galaxy Note 7 ar putea afecta alte proiecte de cercetare si dezvoltare ale Samsung pe care acum va trebui sa le puna in plan secund din cauza fondurilor insuficiente.

CITESTE SI:  Smartphone-ul Huawei Nova 4 e oficial - specificatii

Asta nu inseamna ca Samsung e falita (departe de asta), doar ca bugetul sau banii pe care i-au asteptat din vanzarile lui Galaxy Note 7 nu mai exista, ceea ce inseamna ca banii care ar fi trebuit pusi deoparte pentru alte proiecte de cercetare si dezvoltare sunt considerabil mai putini.

Anul trecut, Samsung a cheltuit o suma uriasa de 14 miliarde de dolari numai pe cercetare si dezvoltare, asa ca trebuie sa ne intrebam cat de tare va afecta retragerea lui Galaxy Note 7 bugetul pentru acest an.

CITESTE SI:  Coronavirusul Wuhan. Ce neintelegeri exista intre Google si unele tari

Stirea sustine ca drept rezultat, unele proiecte de cercetare si dezvoltare vor fi fie amanate, fie faramitate complet. Suntem siguri ca Samsung va scapa de acest ghinion cu Galaxy Note 7, dar orice intarziere sau nereusita va permite fara indoiala rivalilor/competitiei sa se apropie de ei.