Caracteristicile de securitate precum parolele, senzorii de amprente si sistemele de recunoastere faciala sunt proiectate pentru a ajuta la protejarea dispozitivelor noastre mobile impotriva hotilor si a celor care incearca sa se bage in vietile noastre private.
Se pare ca aceste masuri de securitate nu sunt privite in mod favorabil de oficialii de aplicare a legii. De fapt, intr-o stire recenta de WTOP, se pare ca politia din Washington, Statele Unite, si-a exprimat frustrarea cu privire la cea mai noua caracteristica de securitate a Apple care a fost lansata cu Apple iPhone X: Face ID.
Pentru cei care nu stiu, Face ID este abordarea companiei Apple in ceea ce priveste securitatea prin recunoasterea faciala. Acest sistem de securitate Face ID se bazeaza pe o gramada de senzori pentru a ajuta la „cartografierea” si detectarea fetei utilizatorului pentru a se asigura ca acesta este cine spune ca este, iar fotografiile nu vor putea pacali sistemul Face ID.
Potrivit detectivului Jason Friedman de la departamentul de criminalistica din Fairfax County, Statele Unite, „Este foarte frustrant pentru organele de aplicare a legii, pentru ca sarcina noastra de a ajuta comunitatea devine mult mai dificila”.
Acesta adauga, „Cea mai mare parte a comunitatii medico-legale din domeniul aplicarii legii a stiut de ceva vreme, prin intermediul versiunilor beta a Apple iOS 11, ca securitatea va fi si mai buna si ca aceasta va impiedica capacitatea organelor de aplicare a legii de a extrage date”.
Practic, aceasta nu este prima data cand oficialii de aplicare a legii si-au exprimat nemultumirea cu privire la aceste masuri de securitate ale Apple. Chiar anul trecut, a existat mare valva cu privire la faptul ca FBI incerca sa convinga Apple sa deblocheze iPhone-ul unui suspect. In cele din urma, FBI a cheltuit peste un milion de dolari pentru a debloca iPhone-ul, fara ajutorul companiei Apple. Dar nu a gasit nimic folositor in el.