fbpx

Smart TV-urile acestei companii vor fi capabile de streaming de gaming

Smart TV-urile acestei companii vor fi capabile de streaming de gaming

Smart TV-urile au devenit mai capabile decat inainte, iar cele de la o anumita companie vor putea rula jocuri prin streaming de la serviciile de streaming de gaming de la NVIDIA si Google.

Clientii de smart TV-uri din 2021 ale unei anumite companii vor putea juca jocuri video prin intermediul serviciilor cloud de streaming de gaming Google Stadia si NVIDIA GeForce Now, fara vreo consola de jocuri sau un PC.

Este vorba despre televizoarele LG. Cloud Gaming exista de ceva vreme si s-au inregistrat progrese semnificative de cand au aparut raportari cu privire la aceasta tendinta in 2011 cu Onlive.

CITESTE SI:  De ce Netflix n-a avut nicio pana catastrofala in acest an

Intre timp, compania NVIDIA si-a optimizat arhitectura pentru a reduce latenta in streaming-ul de gaming. Era nevoie doar de un client care sa gestioneze fluxul de date, un ecran si comenzile jocului.

Suna comod, dar este vorba aici despre smartphone-uri de varf sau despre laptopuri de gama medie, iar smart TV-urile nu erau deloc in aceasta liga a streaming-ului de gaming. De aceea, timp de ani de zile, NVIDIA si altii s-au bazat pe cutii externe pentru a crea si promova acea piata.

CITESTE SI:  Foxconn vrea sa produca camere RED 8K mai ieftine

Dar fara indoiala incorporarea acelor dispozitive externe in smart TV-uri este recomandata. Smart TV-urile din 2021 ale companiei LG din Coreea de Sud sunt suficient de capabile de asta, datorita optimizarilor hardware si software.

CITESTE SI:  Ce pret are noua boxa Bluetooth cu aspect vintage a Fender

Companiile LG, Google si NVIDIA au constatat ca rezultatul e suficient de promitator incat sa porneasca productia. Recenzorii independenti au aclamat televizoarele OLED ale companiei LG din Coreea de Sud ca monitoare de jocuri.

Cu aceasta noua caracteristica, numarul persoanelor pe care le va interesa capabilitatea de streaming de gaming a smart TV-urilor companiei LG va creste. Fiecare client poate fi un potential gamer, indiferent daca detine un PC sau o consola de gaming.