O revista austriaca pentru barbati a printat cea mai noua editie a sa folosind substanta hematologica de la oamenii care sunt infectati cu HIV pentru a contracara stigmatul adesea atasat virusului care poate duce la SIDA, a declarat marti editorul sef al revistei.
„Vroiam sa dam o declaratie impotriva stigmatizarii si a temerilor irationale cu privire la HIV si la persoanele infectate cu HIV”, a declarat Julian Wiehl, fondatorul si redactorul-sef al revistei Vangardist.
„Daca tii aceasta revista in mainile tale este ca si cum ai tine pe cineva care este infectat cu HIV. Nimic nu se poate intampla, nimeni nu-ti poate dauna daca tii aceasta revista si nimic nu-ti poate dauna daca atingi o persoana infectata cu HIV.
A aparut o noua metoda interesanta de a printa o coperta de revista. In mod normal se foloseste cerneala obisnuita, dar exista unele companii care vor sa fie eco, asa ca folosesc un fel de cerneala din soia.
Ei bine, o publicatie pentru barbati a ales ca cerneala pentru coperta, ceva mai putin obisnuit. Aceasta a folosit cerneala care contine substanta hematologica a unor persoane infectate cu Virusul Imunodeficienței Umane. Motivul acestei miscari de printare a fost atragerea atentiei asupra Virusul Imunodeficienței Umane si SIDA.
Publicatia Vangardist din Viena vinde 100 000 de copii in fiecare luna in limba germana si in engleza. Editia speciala „HIV+” printata cu substanta hematologica vrea sa atraga atentia asupra Virusul Imunodeficienței Umane si a SIDA care sunt niste afectiuni care nu-i mai intereseaza pe oameni si despre care nu se mai vorbeste, dupa parerea editorilor.
Pe coperta revistei in editie speciala scrie: „Aceasta revista a fost printata folosind substanta hematologica a unor persoane infectate cu HIV”. Pana acum s-au vandut 3000 de copii ale publicatiei printate cu substanta hematologica. Jason Romeyko, directorul de creatie al Saatchi & Saatchi Elvetia, a ajutat la crearea copertii. El a declarat ca in ultimii 10 ani numarul infectiilor cu HIV a crescut cu 80% si ca motivul este faptul ca oamenii nu mai vorbesc despre asta.