fbpx

Ce trebuie sa stii despre noul vaccin pentru virusul HIV

Ce trebuie sa stii despre noul vaccin pentru virusul HIV

Una dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume trece la urmatorul pas pentru dezvoltarea unui nou vaccin impotriva virusului HIV. Johnson & Johnson va incepe testarea noului vaccin pe 3800 de indivizi de pe mai multe continente mai tarziu in acest an, informeaza Bloomberg.

Un potential vaccin pentru HIV, virusul care provoaca SIDA, apare la fiecare cativa ani, cum ar fi editarea genelor CRISPR. Prevenirea si tratarea oamenilor de HIV a parcurs un drum lung de la aparitia epidemiei de SIDA in anii ’80.

CITESTE SI:  In ce domenii va folosi Sony AI inteligenta artificiala

Probabil ca va veni vremea in care oamenii de stiinta si cercetatorii vor descoperi in sfarsit vaccinul potrivit pentru virusul HIV. Pana acum au aparut cateva descoperiri promitatoare, iar acum cercetatorii de la Johnson & Johnson sunt gata sa testeze ceea ce ei cred ca ar putea fi leacul care vindeca oamenii de virusul HIV.

Noul vaccin al Johnson & Johnson este un mozaic tetravalent si e format din patru componente. Aceste componente au fost concepute pentru a contribui la imbunatatirea sistemului imunitar al organismului pentru a lupta mai bine cu virusul.

CITESTE SI:  VIDEO: Ce tehnologie noua va folosi noul joc mobil Minecraft al Microsoft

In timpul fazei de testare pe animale, s-a descoperit ca doua treimi dintre teste au avut succes, ceea ce inseamna ca, desi nu este un vaccin HIV 100% eficient, acesta functioneaza intr-o anumita masura.

Testele vor incepe mai tarziu in acest an pe 3800 de barbati. Vor fi implicati participanti dintr-o varietate de regiuni, inclusiv Europa, America de Sud si America de Nord.

CITESTE SI:  De ce HomePod mini ar veni cu cipul U1

Se crede ca participantii din Statele Unite vor primi 6 doze de vaccin pentru acest virus pe parcursul a 4 sedinte, rezultatele studiului preconizandu-se ca vor aparea in 2023.

Ramane de vazut daca acest lucru va duce la o vindecare/prevenire a virusului HIV, dar lucrurile par sa mearga in directia buna.

Sursa imagine: Flickr.com