Un acord pentru un cablu subacvatic de 4000 de mile anuntat joi de Microsoft si Facebook este ultimul dintre cele 12 cabluri trans-oceanice care sunt construite de companiile tehnologice pentru a face fata cererii crescande de latime de banda.
In ziua de azi, Google are planuri de a investi in 5 cabluri subacvatice, Microsoft are planuri sa investeasca in patru, Facebook in doua, iar Amazon in unul singur.
Iar acestea sunt doar acordurile anuntate public de Microsoft si Facebook, pentru ca mai exista si altele care nu sunt publice.
Exista o multime de fire asezate subacvatice la care nu ne gandim in mod normal pentru simplul fapt ca nu le vedem.
Aceste fire subacvatice sunt vitale pentru a ne asigura ca lumea ramane conectata, avand in vedere ca acestea trimit date inainte si inapoi fara intrerupere.
Ei bine, se pare ca un acord pentru 4000 de mile de cabluri subacvatice a fost anuntat joi de Microsoft si Facebook si se intampla sa fie cel mai recent dintre cele 12 fire trans-oceanice de mare capacitate care sunt construite de companii tehnologice pentru a face fata cererii in crestere de latime de banda.
Se spune ca acest fir subacvatic Microsoft si Facebook va fi intins de la Virginia Beach, Statele Unite, pana la un centru de date din Bilbao, Spania.
Ce ziceti despre asta? Acest fir Microsoft si Facebook se va uni cu mai multe cabluri care traverseaza oceanul, iar acesta nu este un lucru neobisnuit.
De fapt, se spune ca Google a inceput trendul in 2010, cand motorul de cautare gigant a cheltuit o gramada de bani pentru a intinde un cablu de-a lungul Oceanului Pacific intre Statele Unite si Japonia, denumindu-l Unity.
Cat despre colaborarea Facebook/Microsoft, acest cablu subacvatic va fi cunoscut sub numele de „Marea”, ceea ce inseamna „maree” in spaniola.