CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a depus recent marturie in fata Congresului dupa ce scandalul privind abuzul de date al Cambridge Analytica a izbucnit. O comisie parlamentara din Marea Britanie l-a invitat, de asemenea, pe Mark Zuckerberg sa apara in fata sa si sa raspunda la intrebari.
Cu toate acestea, Mark Zuckerberg a refuzat aceasta invitatie si s-a oferit sa trimita alti directori de nivel inalt in locul sau pentru a depune marturie. Membrii comisiei din Marea Britanie nu au fost impresionati si au emis niste avertizari daca acesta refuza sa apara, dar, in ciuda acestui lucru, Mark Zuckerberg nu are planuri sa mearga in fata comisiei din Marea Britanie pentru a depune marturie.
Facebook l-a trimis deja pe directorul sau de tehnologie, Mike Schroepfer, in fata comisiei, dar acesta nu a reusit sa elimine ingrijorarile in mod corespunzator si mai mult de 40 de intrebari au ramas fara raspuns.
Comisia a cerut apoi inca o data CEO-ului Facebook sa se prezinte personal si a trimis chiar o lista cu intrebari referitoare la practicile companiei Facebook.
Comisia doreste sa-l gazduiasca pe Mark Zuckerberg pana pe 24 mai si a spus ca, daca acesta nu raspunde pozitiv cererii, comisia din Marea Britanie ar putea incerca sa rezolve problema prin emiterea unei citatii formale pentru ca acesta sa fie obligat sa apara, de fiecare data cand CEO-ul Facebook pune piciorul in Marea Britanie.
Citatia il va obliga apoi pe Mark Zuckerberg sa se prezinte in fata comisiei. Facebook a declarat ca CEO-ul sau nu are intentii sa viziteze Marea Britanie pentru a depune marturie in fata comisiei parlamentare.
Avand in vedere ca amenintarea nu a dat rezultatele dorite, membrii chiar i-au oferit lui Mark Zuckerberg posibilitatea de a depune marturie prin videoconferinta. Cu toate acestea, comisia din Marea Britanie intentioneaza sa mentina amenintarea pentru a-l convinge pe CEO-ul Facebook sa apara si sa depuna marturie.