fbpx
LG a anuntat veniturile pentru trimestrul 2 al 2017, LG G6 nu a ajutat prea mult

LG a anuntat veniturile pentru trimestrul 2 al 2017, LG G6 nu a ajutat prea mult

LG Elecronics a anuntat veniturile pentru cel de-al doilea trimestru al acestui an care sunt de 14,55 trilioane de woni coreeni (aproximativ 12,89 miliarde de dolari).

Compania a produs smartphone-uri de varf bune in ultimii ani, dar nu par sa reuseasca sa le capteze clientilor interesul, sau portofelele lor, cel putin nu la fel de mult pe cat spera compania.

LG G6 a fost lansat mai devreme in acest an si, desi este un smartphone de varf de buna credinta, nu prea a ajutat la imbunatatirea veniturilor pentru divizia mobila a LG. LG Electronics si-a publicat veniturile pentru cel de-al doilea trimestru al acestui an acum cateva zile.

CITESTE SI:  De ce compania Facebook s-ar putea rebrandui

Compania insasi spune ca acela a fost un trimestru plin de provocari pentru divizia mobila care nu a reusit sa aiba profit. Divizia mobila a companiei a postat ca a avut pierderi de 117,27 milioane de dolari in cel de-al doilea trimestru al anului 2017.

LG da vina pe preturile mari ale componentelor pentru pierderea din trimestru, iar compania mentioneaza de asemenea ca vanzarile smartphone-urilor sale de varf G6 au fost mai reduse decat se asteptau si ca din acest motiv nu au reusit sa aiba profit.

CITESTE SI:  Ce avantaje au noile becuri inteligente Philips Hue cu Bluetooth

Desi smartphone-urile companiei par sa castige teren in Statele Unite, clientii par sa-si concentreze atentia pe optiunile mai ieftine ale companiei. LG a vazut cum vanzarile de smartphone-uri din Statele Unite au crescut cu 13% de la an la an, dar compania spune ca asta se datoreaza vanzarilor bune ale smartphone-urilor de la nivel de masa, ceea ce inseamna practic ca telefoanele low-end si mid-range se vand bine, dar ca smartphone-urile de varf ca G6 nu se vand atat de bine.

CITESTE SI:  Smartphone-urile care ar putea inlocui pasaportul si permisul de conducere

LG spera sa intoarca situatia in favoarea lor si sa-si creasca veniturile cu smartphone-ul V30, cel de-al doilea smartphone de varf pentru acest an care se va lansa in luna septembrie a acestui an.