Cand te gandesti la Lego, te gandesti la acele piese cu culori stralucitoare si cu care te distrezi jucandu-te, dar care sunt groaznice daca calci pe ele.
Cu toate acestea, nu stiu cati dintre voi realizati, dar pe langa faptul ca sunt groaznice atunci cand calci pe ele, piesele Lego nu sunt foarte prietenoase cu mediul inconjurator.
Asta pentru ca piesele sunt fabricate din ABS, un fel de plastic pe baza de petrol. Ei bine, se pare ca Lego a inceput si ea sa realizeze acest lucru.
Tocmai de aceea, compania a anuntat recent ca planuieste sa investeasca 150 de milioane de dolari pentru a incepe sa produca piese mai prietenoase cu mediul inconjurator.
Totusi, trebuie precizat ca investitia companiei Lego va fi fructificata pana in 2030, abia. Dar macar este un inceput.
„Ati putea spune ca este logic ca noi sa gasim o modalitate de a reduce impactul asupra mediului al companiei noastre. Daca aruncati o privire la amprenta de dioxid de cardon a companiei noastre, majoritatea impactului vine din activitatile offscreen, adica ceea ce se intampla inainte ca noi sa primim orice fel de materii prime in fabrica noastra”, potrivit lui Roar Trangbaek, persoana care se ocupa de imaginea Lego Group.
Cei 150 de milioane de dolari vor fi cheltuiti pentru construirea unui centru de materii sustenabile. Se asteapta ca acesta va fi deschis anul viitor.
Acolo, angajatii vor face cercetari cu privire la noi tipuri de materiale care sunt mai prietenoase cu mediul inconjurator. Desi piesele Lego vor fi produse tot din plastic, acestea nu vor mai fi la fel de daunatoare pentru mediul inconjurator, iar acest lucru se va aplica si la ambalajul pieselor Lego.