fbpx
Sesiune Q&A 18 - Actorul meu preferat de doi bani

Sesiune Q&A 18 – Actorul meu preferat de doi bani

Fiind obsedat de legalitatea imaginilor folosite pe site, de ce totusi gazduiesc post de radio cu muzica, lucru posibil ilegal?

Da’ cine zice ca-i ilegal? In afara de habarnistii care mai mult ca sigur habar n-au ce e ilegal si ce nu e ilegal. Postul de radio nu-i apartine niciunui membru al echipei si nu-mi apartine nici mie, ca doar nu mi-am creat offshore in Polonia ca sa-mi deschid acolo post de radio.

Pe langa asta, ca sa fiu sigur 100% ca actionez legal, am contactat acum cateva saptamani in urma Radio Zet legat de chestiunea asta. In principiu, mi-au zis ca nu e nicio problema.

Ca nu e responsabilitatea mea ca difuzarea pieselor sa fie legala. Numai ei sunt cei care trebuie sa se asigure ca detin licentele necesare pentru a difuza melodiile, ca platesc casele de productie si asa mai departe.

E vinovat proprietarul cafenelei de vizavi ca pune muzica cu un aparat de radio FM, desi acel post de radio n-are licente sa difuzeze muzica? Asa si aici.

CITESTE SI:  De ce nici muzica digitala nu e foarte buna pentru mediu

Radio Zet e un post de radio serios, nu un radio pirat de buzunar, nu o pocnitoare operata de vreun polonez radioamator pistruiat, in pivnita. Astia au un adevarat trust de posturi Radio Zet, de aproape toate genurile.

Un exemplu de actor pe care il consider de doi bani

Am io in minte acuma un actor de doi bani (devenit actor de doi bani), dar asta nu inseamna ca se afla pe lista mea cu actori displacuti. Vorbesc de Bruce Willis.

A mai observat cineva ca asta s-a tampit si ca actor si ca om cu cat a imbatranit? Inainte era exact pe dos. Era un actor pot sa zic bun, ager, era pe felie, cum s-ar zice.

A devenit din ce in ce mai inexpresiv, din ce in ce mai paralel, din ce in ce mai putin spontan, ii ia 5 ore sa ofere o replica, ma gandesc ca omul asta isi pierde din neuroni si din IQ cu cat trece timpul.

CITESTE SI:  LG si Bang & Olufsen au creat un televizor OLED de 11.000 de dolari

Neuronii lui sunt pe dric cu milioanele, chiar daca Bruce Willis a jucat el in Die Hard. E pe o panta descendenta de cand a debutat in actorie, e la nivelul cel mai de jos de pana acum. Nu-mi explic ce s-a intamplat, poate are vreo boala degenerativa care ii ucide neuronii.

Un lucru e totusi clar. Bruce Willis a fost distribuit in atatea filme nu pentru cum stie arte martiale in filmele de actiune, sau neaparat pentru felul in care arata, ci pentru talentul lui actoricesc.

E greu sa le ai pe toate, sa fii si actor bun, sa ai si fizic bun, sa stii si arte martiale. Pe de alta parte, despre actorul Bruce Lee  de mare succes (sau despre Chuck Norris) nu poti sa zici ca era cine stie ce actor, dar era un adevarat maestru in arte martiale.

Unul dintre cei mai mari maestri in arte martiale ai tuturor timpurilor. E si normal ca n-avea cum sa fie un actor prea bun. Astora le ia o viata de om sa stapaneasca artele martiale, isi dedica aproape tot timpul si energia EXCLUSIV artelor martiale, crezi ca aveau timp sa se dedice total actoriei?

CITESTE SI:  De ce Spotify a ajuns la 83 de milioane de abonati cu plata

Cand iti dedici timpul si energia exclusiv unui anumit domeniu, devii bun (indraznesc sa spun maestru) la acel domeniu. Nu poti sa devii maestru si expert in doua domenii in acelasi timp. Cu exceptia cazului in care acele domenii sunt niste porcarii care nu merita timpul.

De exemplu, hotii de la teveu sunt maestri dovediti in domeniul “Hotii striga hotii”, tactici de decredibilizare si de ascundere a propriilor hotii. Doar reusesc sa ma scoata din pepeni si sa se afunde pe ei insisi, nu sa-si acopere hotiile. Sclavetii astia ar trebui sa fie spanzurati de picioare la Arena Nationala. LE: Ma refer si m-am referit pana acum numai la decredibilizatori, nici pe departe la oamenii agreabili care nu se tin de hotii.

Sursa imagine: Flickr.com