Intel a anuntat ca a finalizat achizitia companiei Altera, furnizor lider de tehnologie FPGA (Field-Programmable Gate Array).
Achizitia completeaza portofoliul de produse de varf al companiei si permite aparitia unor noi clase de produse in segmentele de piata ale centrelor de date cu crestere rapida si in Internetul Lucrurilor.
„Altera este acum parte a Intel, iar impreuna vom produse urmatoarea generatie de semiconductori, nu numai ca mai bine, dar vom putea face si mai multe lucruri”, a spus Brian Krzanich, directorul executiv al Intel.
Cand vine vorba despre cipurile de la scara larga folosite in computere, cei mai multi dintre noi sunt probabil familiarizati cu doar una sau doua companii: Intel si AMD.
Cu toate acestea, exista producatori de cipuri mai putin cunoscuti pe piata, care se adreseaza unor nevoi diferite, unul dintre ele fiind Altera.
Cu toate acestea, intr-un anunt facut de Intel, acestia au zis ca au terminat cu succes achizitia companiei. Planurile companiei de a achizitiona Altera au fost anuntate in luna mai a acestui an si se pare ca organismele de reglementare si-au dat aprobarea cu privire la achizitie.
Pe cei care nu sunt familiarizati cu Altera si cu produsele lor, nu putem sa-i invinuim. Produsele companiei sunt de obicei gasite in dispozitivele legate de networking.
Desi Intel are cipuri destinate pentru networking si servere, cum ar fi gama Xeon, unul dintre avantajele companiei Altera este ca cipurile lor pot fi reprogramate chiar si dupa ce parasesc fabrica.
Acest lucru inseamna ca sunt mai flexibile si se pot adresa unor diverse nevoi si situatii. Potrivit Intel, acestia planuiesc sa continue sa vanda atat cipuri Intel, cat si cipuri Altera, dar scopul lor pe termen lung ar fi sa combine cipurile lor cu tehnologia companiei Altera, ceva ce fara indoiala i-ar face o forta de recunoscut, avand in vedere ca ar creste performanta, mai ales in sarcini ca recunoasterea faciala, conducerea autonoma si chiar in procesul de invatare al masinariilor.