Exista sanse ca daca oferi unui copil din aceasta generatie un flappy disk, acesta probabil nu va avea idee ce este.
La urma urmei, aceasta generatie este mai obisnuita cu mediile de stocare ca stick-urile USB, hard disk-urile externe sau cardurile de memorie, ceea ce este de asteptat avand in vedere ca flappy disk-urile sunt considerate „antice” dupa standardele actuale.
Cu toate acestea, se pare ca in ciuda faptului ca este o tehnologie veche si demodata, Pentagonul si alte agentii ale Statelor Unite inca se bazeaza pe flappy disk-uri pentru unele dintre activitatile lor, cum ar fi o unitate de comanda si control care este insarcinata cu „functiile de operare al fortelor nucleare ale natiunii”.
Da, ai citit bine. Undeva, exista un computer IBM seria 1 care joaca un rol in controlarea fortelor nucleare ale Statelor Unite. Pentru cei care nu sunt familiarizati, IBM/Series 1 a fost prima data produs in 1976, ceea ce inseamna ca acesta este un computer care are in jur de 40 de ani vechime.
Vorbind pentru AFP, purtatorul de cuvant al Pentagonului din Statele Unite, Lt. Col. Valerie Henderson, a spus, „Acest sistem ramane in uz pentru ca, pe scurt, inca functioneaza”.
Aceasta lucru a aparut dupa ce un nou raport guvernamental din Statele Unite a fost lansat care a aratat cat de multi bani sunt cheltuiti doar pentru a incerca mentinerea sistemelor invechite.
Acestea fiind spuse, guvernul Statelor Unite nu este singurul in aceasta situatie. Anul trecut, am precizat ca exista un liceu in Grand Rapids, Statele Unite, care inca se bazeaza pe un computer din anii 1980 pentru controlarea sistemului de incalzire.
Nu este acelasi lucru ca si controlarea fortelor nucleare cu flappy disk-uri, dar presupunem ca exista unii care nu vad nevoia unei actualizari daca nu apar stricaciuni.