Cand vine vorba despre aplicatii de securitate pentru calculator, exista diverse suite software pe care le poti folosi, iar Kaspersky este una dintre ele. Cu toate acestea, intr-o stire de CyberScoop, aflam ca FBI le sfatuieste se pare pe firmele din sectorul privat sa renunte la aplicatiile Kaspersky, sustinand ca aplicatiile companiei sunt o „amenintare inacceptabila pentru securitatea nationala”.
Inca nu este clar ce fel de amenintari prezinta acele aplicatii, dar in mod nesurprinzator compania a negat aceste afirmatii ale FBI. De fapt, acum nu prea mult timp in urma, CEO-ul firmei, Eugene Kaspersky, s-a oferit chiar sa dezvaluie codul sursa al aplicatiilor sale intr-o incercare de a-si reabilita numele.
Cu toate acestea, se pare ca acest lucru nu a fost de niciun folos, avand in vedere ca FBI indeamna companiile din sectorul privat din Statele Unite sa renunte la acele aplicatii.
Intr-o declaratie data de Kaspersky, „Compania nu are legaturi nepotrivite cu niciun guvern, tocmai de aceea nicio dovada credibila nu a fost prezentata in mod public de catre nimeni si de nicio organizatie care sa sustina presupunerile false despre Kaspersky. Singura concluzie pare sa fie ca Kaspersky, o companie privata, este prinsa in mijlocul unei lupte geopolitice si ca este tratata in mod nedrept, chiar daca compania nu a ajutat si nici nu va ajuta niciun guvern din lume cu spionajul cibernetic sau cu atacurile cibernetice”.
Aceasta nu este prima data cand firmele tehnologice straine au fost acuzate ca lucreaza impotriva guvernului Statelor Unite. De exemplu, acum cativa ani, firma chineza Huawei a fost acuzata ca produce telefoane de spionaj pentru guvernul chinez.