Compania Facebook din Statele Unite care detine reteaua sociala cu acelasi nume a suspendat zeci de mii de aplicatii ale unor circa 400 de dezvoltatori. Aceasta retea sociala are in prezent in jur de 2 miliarde de utilizatori in toata lumea.
Acele zeci de mii de aplicatii au fost suspendate de compania americana din cauza faptului ca acestea au incalcat mai multe reguli. De exemplu, au partajat necorespunzator datele private. Dar Facebook nu crede ca acele aplicatii sunt o amenintare.
Compania Facebook din Statele Unite a declarat vineri ca a suspendat zeci de mii de aplicatii pe platforma de social media, ca parte a anchetei in curs de desfasurare a dezvoltatorilor pentru companie care a inceput in martie 2018, in urma scandalului Cambridge Analytica.
Aplicatiile suspendate sunt asociate de aproximativ 400 de dezvoltatori, spune Facebook adaugand ca nu e neaparat o indicatie ca aceste aplicatii reprezinta o amenintare pentru utilizatori.
Mai devreme in acest an, compania (care a suspendat aplicatiile) a acceptat sa plateasca o amenda record de 5 miliarde de dolari catre FTC (Comisia Federala de Comert) din SUA, pentru a solutiona ancheta guvernamentala privind practicile sale de confidentialitate.
Ancheta FTC a fost declansata anul trecut, in urma acuzatiei ca Facebook a incalcat un decret de consimtamant din 2012 si a impartasit in mod necorespunzator informatii ale 87 de milioane de utilizatori catre firma britanica de consultanta politica Cambridge Analytica.
Intre timp, Facebook a acceptat sa isi sporeasca masurile de protectie asupra datelor utilizatorilor si a introdus o serie de limite cu privire la informatiile pe care dezvoltatorii le pot solicita de la utilizatorii platformei.
„Progresam. Nu vom reusi orice, iar o parte din ceea ce intreprindem va fi de folos celor din afara Facebook”, spune compania americana intr-o postare pe blog.
Sursa imagine: Flickr.com